Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, февруари 24, 2019

Токсините, съхранявани в мастните ви клетки, деформират тялото ви-Ето начинът, по който напълнявате

април16/ 2018

Човешкото тяло има естествена способност да премахва токсините. Въпреки това, ние живеем в отровен свят, така че не изпълнява правилно своята функция.

Живите органи са претоварени и причиняват сериозни здравословни проблеми.
 
Има два вида токсини:  водоразтворими и разтворими в мазнини.

Токсините в първата група се елиминират чрез кръвта и бъбреците. От друга страна, мастноразтворимите токсини са истински проблем.

Химикали от околната среда, тежки метали, пестициди, консерванти, хранителни добавки, замърсители и пластмаса са най-честите мастноразтворими токсини. Те трябва да преминат през определен процес и да се превърнат във водоразтворими токсини, които лесно тялото може да ги отстрани.
 
Това е основната функция на черния дроб, но когато не функционира нормално, токсините се разпространяват в кръвта, мастните тъкани и мозъка. Те могат да прекарат години в тези клетки. В крайна сметка, тялото се компрометира от сериозно заболяване.
 
Регулирайте храносмилателната система и редовно извършвайте детоксикация, за да предотвратите натрупването на токсини в тъканите.
 Как действа?
 
След хранене, храната и токсичните мазнини се вливат в тънките черва. Жлъчката от черния дроб може да ги емулгира. Милиони клетки почистват червата и абсорбират хранителни мазнини.
Лимфната система около червата абсорбира мазнините в черния дроб, където те преминават процеса на отделяне. Добрите мазнини започват да създават холестерол и се подготвят за елиминиране. Когато лимфната система е блокирана, този процес не означава успех.

Елиминиране

Нездравите хранителни навици и стрес имат огромно влияние върху клетките и засягат движението на червата. Непрекъснатият стрес има способността да изсушават мембраните на чревната лигавица и да доведат до запек, което ги кара да произвеждат реактивна слуз.
 Пътят на токсичните мазнини

Оптималното протичане на жлъчката е необходимо, когато става въпрос за поддържане на здравето на оптимално ниво. Жлъчката се храни с мазнини и играе ролята на отговорник на имунната система в храносмилателната система. Тя събира химикали, които са вредни за здравето. Ако вашата диета е богата на фибри, жлъчката ви влиза в тоалетната. Но ако не ядете храни с високо съдържание на фибри, около 94% от жлъчката се връща в черния дроб и преминава през процеса на рециклиране. Това прелива черния дроб и не обработва токсични мазнини.

Изгарянето на повече мазнини означава изгаряне на токсините

Аюрведа се фокусира върху това тялото да отслабва. Това прави по-лесно организма да отстранява токсичните мазнини. Нервната система, която е без стрес, е знак, че тялото ви лесно може да изгаря мазнините. Много от факторите допринасят за правилния процес на изгаряне на мазнините, а навиците на начина на живот играят важна роля, когато става дума за този проблем. Вашият стомашно-чревен тракт, лимфен и жлъчен поток регулират способността на организма ви да изгаря мазнините и да извършва детоксикация.

Хранителни алергии и невъзможност за усвояване на „добри“ мазнини

Преливащият вили и лимфата влияят на способността на тялото ви да абсорбира добри мазнини. Това е основната причина за алергиите към пшеницата, млечните продукти и соята. Тялото не може да смила тези храни и води до излишък на слуз.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...