Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, януари 19, 2019

Как се лекуват лекарите: 10 препоръки за предотвратяване на рак и други заболявания

април17/ 2018

Когато сме обезпокоени от заболяване, търсим помощ от лекарите. Но помислили ли сте някога как лекарите поддържат тяхното собствено здраве? Те всъщност осъществяват ежедневен контакт с пациентите, но по този начин много рядко получават инфекции.

И те също са по-малко податливи на рак .

В Америка една от публикациите поиска от 10 лекари да споделят своите съвети за предотвратяване на рак и други заболявания.

Ще ви разкажа за това.

Като ежедневна практика, може да ви донесе в бъдеще безценна полза.

Медицинска профилактика на заболявания

Спанак, яйце и авокадо

Тази тройка от вкусни и здравословни храни се почита от онколог, специалист по мозъчни заболявания от Мофътския център по онкология Филип Спийс.

Всяка сутрин подготвя лечебна закуска: една четвърт чаша спанак се смесва с яйце и се вари в тенджера, след това добавя още един белтък от 1 яйце. Добавете щипка твърдо сирене, нарязано на авокадо, чили сос и го увивате в питка за дюнер. Онкологът смята, че това е най-добрата превенция на рака.

Скрийте лицето си

Кожата ви е най-податлива на рак – това е отдавна известен факт. Дерматологът Джоузеф Собанко от Университета на Пенсилвания маже лицето си всяка сутрин със слънцезащитен крем със защитен фактор 30, който съдържа цинк или титан. Той се е превърнал в ежедневна утринна навик за него.

Сега толкова много хора го правят, защото вредното лъчение на Слънцето, съчетано с не най-добрата екология, поне преждевременно изражда кожата ви.

 

Малко аспирин

Директорът на програмата за превенция на рака на дебелото черво в университета в Кънектикът, Даниел Розенберг, препоръчва да се приемат 81 мг аспирин на ден. Според него това ще помогне да се предотврати възпаление на дебелото черво.

Тази практика наистина помага, но не е подходяща за всички. Ето защо, преди да започнете да приемате дневната доза аспирин, говорете с Вашия лекар. Ако няма противопоказания, продължете, особено ако някой от семейството е имал това заболяване.

 

Отхвърлете пластмасовите опаковки

Професорът по урология Джуун Чанг настоява да не използвате пластмасови торбички, защото съдържат вещества, които предизвикват рак. Ето защо, използвайте, хартиени торби, керамични и стъклени изделия или хартиени, ако това са сандвичи. Така че това е по-полезно и естетическо.

 

Витамин B3

Онкологът Антъни Роси настоятелно препоръчва като хранителна добавка при закуска да вземе никотинамид, както той прави. Това е форма на витамин В3, която предотвратява възникването на много видове рак на кожата. И като цяло, консумирайте много натурални продукти, съдържащи витамини от вида B.

Яжте ядки

Интересно наблюдение: мъже, които са пушачи и се хранят с ядки е по-малко вероятно да развият рак на белите дробове. Така казват изследователи в Националните институти по здравеопазване. Най-вероятно това е, защото ядките забавят оксидативния стрес на тялото. Например, онкологът Матю Жъргелън яде шепа бадеми или шам-фъстъци всеки ден. Вкусно и полезно в същото време. Нещо повече, работата на мозъка се подобрява тази лека закуска.

 

Риба на скара

Сьомга с кафяв ориз и зеленчуци вече е традиционна вечеря на урологът Кристофър Сайгал. Лекарят препоръчва поне 2 пъти седмично да вечеряме с рибни ястия. По този начин ще намалите риска от рак на простатата. И ако имате възможност, тогава минимизирайте консумацията на месо в полза на рибата. Такъв е случаят, ако закупите месо от животни, отглеждани с  антибиотици.

В Обединеното кралство е проведено проучване, което показва, че консумацията на обработено месо по някакъв начин е свързана с колоректален рак.

 

Не се безпокойте

Хроничният стрес е най-добрият приятел на рака. Той е този, който насърчава възпроизводството на раковите клетки. Урологът Нелсън Бенет от Северозападния университет в Илинойс съветва всеки да отдели време за медитация. Просто седнете в празна стая, изключете телефона, затворете очи, започнете да мислите за нещо приятно, дишайте гладко и дълбоко. Вече след 10-15 сесии ще се научите да абстрахирате от проблемите.

 

Бъдете ангажирани с физическо възпитание!

Онкологът Кийт МакКрей вярва, че физическите упражнения са гаранция за здравето. Той обича да кара велосипед и се движи по 35 километра на ден. Проучванията показват, че хората, които активно тренират по 1,5 часа седмично или просто отделят време за малко умерена активност 2,5 часа, намаляват вероятността от смърт от рак средно с 30%.

 

Пийте зелен чай сутрин.

Онкологът Алън Уон пие чаша зелен чай всяка сутрин. В тази напитка има много антиоксиданти, които, както е известно, служат като превенция на рака при мъжете. Но имайте предвид, че тази напитка е вредна за тези, които вече имат тумор.

Това е списък със съветите, които лекарите прилагат в живота си. Много е важно да установите работата на вашето тяло в нашето опасно време . В края на краищата ракът е чума на XXI век. Много по-лесно е да се предотврати заболяването, отколкото да се лекува.

Пожелаваме ви здраве! Споделяйте тези препоръки на лекарите с приятелите си в социалните мрежи!

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...