Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: четвъртък, март 21, 2019

Какво ще разберете ако докоснете края на пръстите си! Този тест ще ви отнеме по-малко от минута!

април17/ 2018

Ако някога сте били любопитни за състоянието на сърцето си ето един прост метод, който може да ви помогне в това отношение. Много е важно да се знае дали сърцето ви е здраво или не, тъй като по този начин можете да предотвратите сърдечен пристъп.

Според последните проучвания хората, които са гъвкави и еластични достатъчно, за да достигнат до пръстите на краката си имат здраво сърце.

За да направите метода трябва да седнете на пода, с изпънати крака и пръстите на краката, сочещи нагоре.

След това се опитайте да достигнете и докоснете пръстите на краката си с ръце. Ако сте достатъчно гъвкави, за да се докоснете до тях, това означава, че сърцето ви е здраво.

Това е доказано с направено изследване, в което участват 526 човека на възраст от 20 до 83 и докато те се опитват да си докоснат пръстите на краката им се измерват кръвното налягане и артериите и се наблюдава внимателно сърдечната дейност.

При резултатите е потвърдено, че участниците с болест на сърцето не са могли да докоснат пръстите на краката си. Това изследване открива връзка между тялото и еластичността на артериите, особено в участници над 40.

Опитайте този метод и ако можете да се докоснете до пръстите на краката си, сърцето ви все още е в добро състояние. Но ако не можете, може би е време да посетите вашия кардиолог.

 

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...