Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, януари 19, 2019

Пробив в лечението на рак! Руски учени вече могат да ограничават туморите с близо 90%

април18/ 2018

Руски учени установиха, че витамин B2 може да унищожава рака , съобщи RG.ru, цитиран от fakti.bg

Резултатите от новата терапия показват ограничаване на туморите с близо 90%. Лекарите планират скоро да започнат клинични изпитания на новия метод, съвместно с Руския онкологичен център.

Фактът, че раковите клетки поглъщат огромни количества витамин B2 е отдавна известен.

Оказва се, че активизирането на B2 може да доведе до активна форма на кислорода и други агресивни съединения, които унищожават карциноните.

За целта обаче витаминът трябва да бъде облъчен ултравиолетова светлина, която прониква дълбоко в лошата тъкан. При новия метод участниците се инжектират с наночастици, с прибавени молекули от витамина. След това засегнатата част на организма се облъчва с лазер , който трансформира инфрачервената светлина в безвредна за хората. Тя обаче успява да проникне дълбоко в тъканите от ултравиолетовия спектър. Така витамин B2 се активизира и унищожава лошите клетки.

До сега са правени експерименти върху мишки. Те показват задържане на растежа на туморите и намаляването на техните размери с 90%. Предстоят допълнителни тестове.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...