Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, май 22, 2019

Внимавайте! Всеобщата грешка след душ, която причинява гнойна инфекция. Всички я правим!

април23/ 2018

Гъбичните инфекции обикновено не са сериозни и могат да бъдат излекувани с правилното лечение. Но всъщност на първо място е по-добре да не ги правим.

Така че какви са условията, които позволяват на кандидата да излезе извън контрол?

* Топлина и влага. Точно като дрождите, кандидата вирее най-добре в топла среда с много влага.

Тесни дрехи, особено такива с изкуствени материи, са особено вредни защото задържат влагата вътре, вместо да я оставят да изсъхне. Ето защо е важно да се сменят вашите дрехи веднага след тренировка!

* Възпаление на кожата, като например в резултат на триене от тесни дрехи.

* Промени в киселинността на кожата могат да бъдат причинени от ароматни продукти като лосиони за тяло, кремове, ароматизирани тампони или женски дезодорант спрей. Те могат да прогонят лактобацилите, които са крайно необходими, за да се предотвратят инфекциите.

* Антибиотиците или промивките може да убие лактобацилус и да позволи на кандида да расте свободно. Промивката не е необходима, стига да се миете редовно.

Имайте тези неща предвид, но нека се върнем към заглавието за душа. Обличането на дрехите ви, докато сте все още топли и влажни е грешката, която може да ви изложи на риск. Дрехите ви ще задържат влагата и така се създава добра среда за растеж на гъбички. Влажната кожа също е по-склонни да се раздразни при триене, което може да предизвика появата на кандида.

За щастие това е лесно да се избегне, така че отделете достатъчно време да изсъхнете добре след душ. Подсушаването с чиста кърпа ще помогне, въпреки че трябва да погрижите да не се търкате твърде много и да дразните чувствителната кожа. Можете да се изсушите на въздух, като промените навиците и рутината си след душ и да забавите обличането на бельото си. Вместо това се съсредоточете върху други задачи, като например слагането на грим, като изберете бижута, или оправите косата си. След това, когато се чувствате добре изсушени, можете да завършите с обличането.

Ако често получавате гъбични инфекции, внимателното подсушаване може да бъде недостатъчно. Има и други стъпки, които можете да предприемете, като се избягват тесни дрехи, обличайте дишащо памучно бельо и избягване употребата на ароматизирани продукти. Вашият гинеколог ще има повече съвети за това как най-добре да се справите с инфекцията. Не забравяйте, че няколко прости предпазни мерки са всичко необходимо, за да си спестите много раздразнение, неудобство и дискомфорт!

 

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...