Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, януари 19, 2019

Това е любимото лятно лакомство на мнозина – когато разберете какво правят хората на снимката, ще престанете да го поръчвате!

април24/ 2018

Скариди – много популярен морски дар. Всяка година в света се ядат няколко милиона тона от този продукт. Ние обичаме да ядем скариди, но рядко се замисляме за това как и къде те се отглеждат. Днес ще ви споделим 3 факта, които ще ви накарат да внимавате с тези морски дарове.

Как се фалшифицират скариди

Китайците отдавна се научиха да фалшифицират храна, не подминаха и скаридите. Китайците започнаха да имитират месото на скаридите, заменяйки го с кайма от риба. Разбира се, производителите му придават формата на истинските скариди, а след това ги оцветяват. По този начин, купувайки евтин пакет скариди, получаваме обикновена риба. За да не се хванете на въдицата, винаги четете информацията за състава на това, което купувате.

скарида

скарида

Това не е единственият начин, по който в Китай се опитват да печелят допълнителен доход от морски дарове. Китайците са се научили да превръщат и най-евтините видове ракообрацни в елитен клас. За целта те просто ги варят в боя, а след това ги напояват с натриев триполифосфат, за да закрепят цвета. Този материал също запазва в скаридите излишната вода, което ги прави по-тежки. Полученият продукт се излага на открито и се изсушава до 5 дни.

скарида

скарида

скарида

В допълнение, във фермите, където се отглеждат скариди, не се следват санитарните норми, така че въпросните ферми за скариди са истинските развъдници на бактерии и вируси.

скарида

Кой не е загубил апетит след тези снимки? Основното нещо е внимателно гледате какво купувате, за да не се превърнете в жертва на безскрупулни производители.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...