Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, януари 16, 2019

Всяка втора жена го прави с цел по- добра хигиена, а всъщност това може да причини рак

април24/ 2018

Според резултатите от ново проучване на Националния институт за околната среда i здравни науки в САЩ, жените, които изплакват влагалището си са двойно подложени на риск от заболяване на рак на яйчниците, предава New York Daily News.

 

Става дума за първото проучване, което свързва риска от рак на яйчниците с хигиенният начик- вагинално изплакване с който си служат милиони жени по света. Причината за причиняване на рак на яйчниците, болест, от която заболяват 20000 жени и 14500 умират всяка година, все още се разследва.

 

Засега е известно, че вагиналното изплакване не е здравословно, защото нарушава вагиналната флора.

 Ниското ниво на PH стойност не позволява среда за различни бактерии, а редовното изплакване може да доведе до химически дисбаланс във влагалището с което то става податлива на инфекции и възпаления. Затова се препоръчва само външно изплакване. Изплакването е свързано с възпаление на таза, ектопични бременности, рак на маточната шийка, намалена плодовитост и сексуално инфекциозни заболявания.

 

Въпреки препоръките на лекарите, цели 25% от жените на възраст между 15 и 44 години изплакват влагалището си

Изследването е започнало през 2003 г. и в него са участвали 41000 жени от САЩ и Пуерто Рико.Анкетираните на възраст между 35 и 74 години, всяка имала сестра болна от рак на гърдата, а всички са били здрави, когато са били част от изследването. През юли 2014 г.

при 154 жени е бил открит рак на яйчника. Жените, които редовно плакнеле влагалището си начлото на проучването са били двойно повече изложени на риск от заболяване от рак.

Учените ще проведат ново проучване, за да разкрие връзката на вагиналното изплакване и риска от заболяване на рак.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...