Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, януари 19, 2019

10-годишно момче получи странно петно на крака си. Лекарите не разпознаха причината и две седмици по-късно, то си отиде

април24/ 2018

Момче на име Кийт Пиърс току-що отпразнува 10-ия си рожден ден. Той изяде тортата, смеейки се с други деца.

Но точно един месец след това, кракът му получи странна подутина, която се е образува в средата на крака, сякаш направена от маркер.

Една седмица по-късно, след няколко посещения при семейния лекар, Кийт започва да се оплаква от силна болка в крака, лошо се подува и момчето отива до болницата в спешното отделение.

В същото време, странно тъмно петно ​​в средата на тумора е станал абсолютно зловещ поглед …

Лекарите са решили, че това е бързо напредващ рак, докато майка му се опитвала да им кажа, че това е ухапване подобно от паяк. Въпреки това, лекарите са толкова загрижени за почернялото място, че пренебрегнали тази възможност. Предписали лечение със силни антибиотици.

Два дни по-късно, лекарите стигат до заключението, че е налице силен сепсис. Те се опитват да спасят момчето с помощта на спешна операция, но детето изпада в кома и никога не се събужда. Съдебните експерти заключават, че причината за смъртта е ухапване от паяк-отшелник, който предизвиква сериозни усложнения.


Този вид паяк е един от най-опасните в Америка: Пуска отрова, която причинява некроза на тъканите. Най-голямата опасност имат ухапвания при деца и възрастни хора, за които те могат да бъдат фатални. Това е, което се е случило с Кийт …

Ето една снимка на това, което се случва, след като насекомото атакува.


Учените все още изучават ефектите на паяк и неговата отрова. Според проучвания, в повечето случаи след ухапване остава незабелязан, но веднъж на всеки пет години, лекарите ги определят като фатални. Саможивият паяк обича да се изкачва в човешките жилища и да се скрива под леглото.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...