Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, януари 19, 2019

Немски нобелов лауреат предупреди света: Получавате рак защото ядете тези две храни

април25/ 2018

Германският учен и носител на Нобелова награда в областта на физиологията, Харолд цур Хаузен предупреди, че слабо проучен вирус при кравите, може да причини рак при хората. „Смятам, че домашните животни могат да бъдат преки причинители на рак на дебелото черво при хората. 

Разполагаме с експериментални данни, които отиват в подкрепа на тази хипотеза. Това обаче все още трябва да бъде потвърдено „, подчерта Хаузен.

 И други учени рано предупреждаваха използването на червеното месо (говеждо, телешкото, конска и свинско) увеличава риска от получаване на рак на дебелото черво. Но Хаузен твърди, че опасността идва само от говеждото месо, но колкото и да звучи невероятно, идва и от кравето мляко.
„Традиционното обяснение, свързано е с подготовката за месо на скара, а оттук произтичат твърденията, че това води до образуването на рак . Тази теза прикрива това, че тези канцерогенни съставки се получават и при пърженето на риба и пилешко месо, а никой не мисли, че използването на пиле и яденето на риба повишава риска от получаване на рак на дебелото черво „, подчертава ученият. 

Той разкрива, че рак на дебелото черво е истинска рядкост в Индия, където говеждото месо не се яде по религиозни причини. Той показва, че заболяванията от рак на дебелото черво рязко са се увеличили след Втората световна война. Той е уверен, че това е пряко свързано с това, че в тези страни е станало по-пулярна консумацията на говеждо месо.
Германският учен добавя, че в споменатите азиатски страни много рядко се среща рак на млечните жлези, защото там минимално се използват в диетата краве мляко и други млечни продукти. Хаузен в последния брой на научното списание International Journal of Cancer, че изучава проби от кръв и мляко от крава и в тях открил елементи на ДНК, които могат да принадлежат на неизвестен досега вирус, който може да причини рак при хората. 

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...