Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, януари 19, 2019

Всяка жена трябва да знае тези неща за своята в***на. Какъв цвят трябва да е, каква големина и т.н..

май01/ 2018

Многообразието на външните полови органи е голямо и не бива да се бърза с клишетата

Видът на вагината и по-точно на срамните устни (слабиите) е причина за притеснение за много жени. Заради различните видове и размери на външните полови органи, някои жени изпитват притеснения и дискомфорт, смятайки, че техните срамни устни не са „нормални“.

Преди всичко трябва да се отбележи, че почти не може да се говори за „нормалност“, когато става дума за вулвата.

Даже да сме свикнали да смятаме, че външните срамни устни по правило трябва да са по-големи и пухкави от вътрешните, това не е правило!

Многообразието на външните полови органи е голямо и не трябва да се бърза с прибягването до естетичната хирургия, само заради някакви малки забележки.

Няма такова нещо като „стандартна големина“ Не е задължително вътрешните срамни устни да са по-малки от външните, както споменахме.

Това е индивидуална особеност, която всяка жена има. Също така двете срещуположни лабии биха могли да са с различни размери. Често едната е по-голяма от другата. Според проучване, публикувано в блога на An International Journal of Obstetrics and Gynecology през 2005 година, здравите жени имат огромни различия във формата и големината на малките срамни устни, пише prevention.com, цитиран от az-jenata.bg.

Без значение как изглеждат, тези кожни гънки имат функцията да предпазват от бактерии и микроорганизми. Цветовете също варират Различните цветове на вулвата също са нещо нормално. Не се притеснявайте, ако вашата е по-тъмна, кафеникава, по-бяла или пък с жълт оттенък.

Стига гинекологът ви да не намира нищо нередно в това, значи е просто част от индивидуалността ви. Цветовете на вулвата наистина са много. Важно е да се следи обаче промяната в цвета ѝ. Това може да е сигнал за инфекция или друго злокачествено заболяване. Кога трябва да посетите лекар?

Ако изпитвате болки, сърбеж, дискомфорт по време на секс, уриниране или в спокойно състояние, посетете лекар, тъй като може да става дума за разрастваща се инфекция. Използването на различни измиващи средства и ароматизатори за интимната област може да предизвика кожни алергични реакции.

Увреждането, промяната в цвета, формата и общия изглед на вулвата могат да подсказват и за туморно изменение, което незабавно трябва да бъде консултирано с лекар специалист.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...