Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, октомври 20, 2018

Божият дар за жените: Предотвратява създаването на тромби, очиства червата, предпазва косата

май03/ 2018

Храна, която успешно забавя стареенето, използва се за приготвяне на различни тесто, но също така и като подправка на месо и зеленчуци. Таханът, паста, приготвена чрез смилане на печени семена, е добре известна. Дори от семенате се прави  мляко.

Известно е, че асирийците, вавилонците и египтяните го използват като лек за плешивост, шум в ушите и ишиас, а днес е основната съставка на тестени изделия и сладкиши.

Магически думи, казани от Али Баба „Сезам, отвори се!“ са вдъхновени от сусамовите семена, защото когато семената узреят, шушулките се разтварят.

 

По-стабилни нерви

Поради високата концентрация на фитостероли, което е химичната структура, подобна на холестерол, това е мощен регулатор на мазнини в кръвта. Освен това, фитостеролите могат да намали риска от рак и да подобряват имунитета. Сусамовото масло е идеално за предотвратяване на образуването на тромби, но поради лецитин, който е с много положителен ефект върху нервната ни система се препоръчва за умора, депресия. Доказано е, че поради наличието на магнезий намалява болките при мигрена, главоболие и нормализира съня.

 

Яде се всяка сутрин на празен стомах.

Сусамът също така е добър за кожата, тъй като предотвратява развитието на бактерии, гъбички и акне, а също така насърчава работата на кожните хормони, ефективно намалява белези, лекува сухота и успешно предпазва чувствителната кожа.

 

Полезен при бременност

Това е многофункционална храна за здравето на жените. Калцият от сусама е доказано, че намалява болката и спазмите в гладките мускули и облекчава проблемите при ПМС. Това е много важно в диетата на бременните жени, защото има от седем пъти повече калций от млякото. Сусамът съдържа диетични фибри, които значително помагат при запек, което е често срещано по време на бременност и се препоръчва.

 

Добавка към всякакви ястия

Храна, която успешно забавя стареенето, най-често се използва в Близкия изток, африканската и азиатската кухня, но в целия свят се използва за приготвяне на различни сладкиши. В Съединените щати той се използва масово като подправка на месо и зеленчуци, а сусамовото масло се използва като заместител на зехтина. Таханът е широко известен, приготвен от смилането на изпечените семена. Дори семената се приготвят на мляко.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...