Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, януари 19, 2019

Не пренебрегвайте тези осем признака за камъни в бъбреците

май08/ 2018

8 симптома и признаци, с които трябва да сте наясно за камъни в бъбреците  

 

Бъбреците са изключително важни органи в тялото, тъй като те промиват всички ненужни течности от кръвта и чрез урината се изхвърлят токсините и отпадъците. Урината от бъбреците, отива в пикочния мехур и излиза от организма през уретрата.

 

Въпреки това токсините, които не са разтворени в тялото, създават камъни и кристали.

Тялото успява да елиминира малките камъни, но не е в състояние да се справи с по-големите.

Те остават в тялото и причиняват различни заболявания.

 

Това са 8 признаци на камъни в бъбреците , които не трябва да се пренебрегват:

 

Инфекции :

В случай на камъни в бъбреците, човек често изпитва общи инфекции, включително болезнено уриниране, инфекции на пикочните пътища и треска.

 

Неприятна миризма или мътна урина :

В случай на проблеми на пикочните пътища, особено при хора на възраст между 20 и 40 години, урината може да промени цвета си и може да има неприятна миризма, която е резултат от токсините и химикали в тялото.

 

Болка :

Ако ви боли имайте предвид, че при това заболяване сутрешните болки са по-чести.

 

Болки в бъбреците :

При наличие на камъни в бъбреците човек страда от внезапни и тежки болки в корема и често се влошава с течение на времето. Нещо повече, болка в гениталиите или слабините, болки в гърба, също може да са резултат от камъни в бъбреците.

 

Кръв в урината :

Кръв в урината е общ признак за това заболяване и води до коремни болки. Камъкът дразни уретера и резултатът е розов или червен цвят на урината.

 

Бъбречна колика :

Стандартното при тази болка, която често си отива и се връща, е че вие ще се чувствате изнемощели и е придружена от обилно изпотяване.

 

Честото и болезнено уриниране :

Честото уриниране и болка при уриниране е един от най-честите признаци на камъни в бъбреците и също е симптом за дехидратация.

 

Повръщане и гадене :

Когато тялото не може да отстрани отпадъците, може да започнете да повръщате, тъй като това е единственият начин за премахване на токсините, когато бъбреците не функционират правилно.

 

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...