Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, март 24, 2019

Ето как трябва да мирише там долу и кога трябва да посетите лекар

май09/ 2018

Ето каква била истината!
Как трябва да мирише вагината? Този въпрос си задават доста жени, а и мъже. Повечето жени се притесняват от лошата миризма на вагината си и по този повод употребяват какви ли не ароматизиращи продукти, които са безкрайно вредни за интимното здраве.

Отговорът на въпроса как трябва да мирише една здрава вагина не е никак прост.

Това е така, тъй като всяка вагина е индивидуална, както флората в нея.

Миризмата зависи от множество фактори.

И все пак, според д-р Хедър Руп, която е публикувала мнение по въпроса в WebMD, вагината е необходимо да има леко кисела миризма, която е допустимо да се усеща от 1 метър разстояние. Много жени биха се втрещили от този факт. Не се притеснявайте, дами, става дума за миризма без наличие на дрехи.

Миризмата на вагината зависи и от алкално-киселинния баланс в нея, който е нужно да е близък до неутралната точка на pH 4,5 с леко клоняща към киселинност флора. Освен това към миризмата на вагината се добавят и ароматите на потните жлези, разположени около гениталните гънки. Те прибавят лека миризма на мухъл и застояло.

Но не се притеснявайте – никоя от тези миризми не се счита за патогенна, стига да не е прекалено натрапчива!
Миризмата на вагината може да се повлияе и от храната, която сте погълнали. Така например чесновият дъх след консумация на чесън не важи единствено за устата ви, но и за вагината. Лютите храни също се отразяват върху миризмата на вагината.
Ако обаче интимната ви миризма става прекалено натрапчива и наподобява развалена риба, това може да е знак за бактериална вагиноза или гъбична инфекция.

Посетете лекар, ако забележите подобна миризма. Тази миризма може също да подсказва, че е време да смените тампона си възможно най-скоро.
Така че, успокойте се, дами! Вагината ви не може и не е нужно да мирише на рози! Ако се притеснявате от интимните си партньори, обяснете им как стоят нещата!
 

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...