Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, май 22, 2019

Магията на лука: Нещата, които НИКОГА не сте знаете, че можете да направите с лук!

май09/ 2018

Лукът са естествен лек за много здравословни проблеми. Той е най-доброто средство за тежко повръщане и антибиотик, който може да стимулира имунната Ви система.

Лукът е богат на сяра и е известен със своите антибиотични и антисептични свойства.

Лукът също е изключително добър антиоксидант, който помага на организма да се бори със свободните радикали.

Полезен е в случай на диабет, артрит, болест на сърцето и високи нива на холестерол.

Лукът е бил често използвано средства за защита от грип и простуда от американските индианци. Най-мощните свойства на лука, като облекчаване на респираторни инфекции, бронхит и кашлица са били потвърдени от Световната здравна организация.

Вижте как да използвате лук, като естествено лечение на различни заболявания и здравословни проблеми:

Кашлица – Трябва да се обели по-голяма глава лук и да се нареже на половина. Покрийте половинките с една супена лъжица кафява захар и ги оставете така за един час. Взимайте захарта с лук по два пъти на ден, за да облекчите кашлицата.

Повръщане – Трябва да настържете две глави лук, един бял и един жълт. Трябва да изстискате сока от тях и да ги увиете в тензух. След това, сварете чай от мента и го оставете да се охлади. След това се пият 2 супени лъжици сок от лук, изчаква се 5 минути и се пият 2 чаени лъжички хладък чай от мента, а след още 5 минути, отново от лука. Повторете това, докато симптомите отшумят. Гадене ще изчезне на 15-та минута, а повръщане почти веднага.

Болка в ухото / инфекция – Трябва да сложите парче нарязан лук в тънък чорап и да го вържете. Поставете го върху засегнатото ухо и покрийте ухото / главата, с шапка. Трябва да го свалите, когато болката изчезне.

Колики – Това е популярна индийска рецепта за колики при бебета: Трябва да се сварят някои кубчета жълт лук в малко вода, и да се оставя да се охладят. Давайте на бебето си една чаена лъжичка от този чай на всеки час, докато не облекчите симптомите.

Треска – Разтрийте с малко кокосово масло стъпалата си. След това, нарежете лук на ситни и тънки филийки и ги сложете на стъпалото, и увийте. След това сложете и чорапи. Това ще премахне токсините от организма, както и болестта.

Рани – кожата на лука има прозрачен филм, който има силни антисептични свойства и може да спре кървенето веднага.

Пречистване на въздуха от бактерии и вируси –  Трябва да се сложат шайби лук в къщата.

Това са някои необичайни, но наистина ефективни приложения на лука:

Премахва лунички, чрез триене на лук, там където ги имате.
Разтрийте малко сок от лук върху кожата на главата, за да стимулирате растежа на косата.
За да се предотврати ръждясване на желязото, търкайте го с лук.
За да отблъснат вредители, напръскайте Вашите растения с преварен и охладен сок от лук.
Филийки лук могат да бъдат използвани за полиране на стъклария и мед.
Сокът от лук успешно отблъсква молци.

Лукът е бил използван като естествено средство в случай на множество заболявания в продължение на векове, благодарение на своите мощни полезни свойства. Ето защо, трябва да опитате някои от тези домашно приготвени средства за защита и лечение на вашите здравни проблеми по напълно безопасен и естествен начин.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...