Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, август 15, 2018

5 храни, които ви правят да изглеждате като бабички, сбръчкват ви и ви състаряват преждевременно

май11/ 2018

Приемайте свежи плодове и зеленчуци, фрешове и риба, съветват специалистите

Храната, която консумираме всеки ден, влияе както на външния ни вид, така и на самочувствието ни. Необходимо е да сме наясно, че много от консервантите, влагани в храната, нанасят необратими вреди на здравето ни.

1.

Трансмазнините
Най-голямо количество ненаситени мазнини има в пържените картофи, пуканките, сладкишите, чипса, бисквити, маргарин и др. Консумацията им води до затлъстяване и сърдечно-съдови заболявания.

Според учени застаряването е хронично възпалително състояние, поради това хората, които прекаляват с този тип храни, изглеждат по-стари.
2. Газираните безалкохолни
Избягвайте тези, в които има подсладители и консерванти. Прекомерната им употреба би могла да доведе до чернодробна и сърдечна недостатъчност, както и до появата на кариеси. Според учени прекаляването с тези напитки води до повяхване на кожата и състаряване. Специалистите съветват да се заменят сладките изделия с черен шоколад, в който има високо съдържание на какао, а захарта – с мед. Не се отказвайте от плодовете, ако ви си прияде нещо сладко, допълват те.
3. Употребата на сол
Ако мислите, че безсолната храна е безвкусна, доста се лъжете. Вместо сол, поставете други подправки, прибавете и сок от лимон, така ще предотвратите опасността от състаряване.
4. Преработено месо
Саламите, луканките, шунката, беконът съдържат много консерванти, които създават проблеми с кожата и предизвикват много възпалителни процеси в организма. Прекомерната им употреба забавя изработването на колаген в организма, а когато той е недостатъчен, кожата старее. Специалистите съветват да се приема повече риба.
5. Алкохолът
Прекомерната му употреба води до появата на акне, дерматит и бръчки.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...