Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, януари 16, 2019

Сложeте един сапун по този начин и ще се случи нещо, което не сте очаквали! Голяма полза за здравето ви!

май12/ 2018

Много хора си мечтаят след дългият работен ден да си полегнат и да се отдадът на заслужена почивка и сладък сън. Обаче…

изведнъж цялото това желание изчезва и започва да се усеща силна болка в краката, която прави сънят невъзможен. Как да се справим със спазмите, защо изобщо ги има? В действителност има много причини, които могат да доведат до тези неприятни болки. Ние ще ти разкрием как болката идва и какво може да я облекчи.

 

1. Когато ти е твърде студено през нощта

Сането на отворен прозорец и на студено си е нож с две остриета, най-добрият вариант е краката винаги да бъдат добре завити.

 

 2. Спорт

Разбира се, хубаво е всеки човек да спортува, спортът е равен на здраве, но понякога това си има своите рискове – поява на спазми.

 

 3. Недостиг на вода

Когато тялото е дехидратирано, това също води до спазми. И тъй като на краката са ни най-големите мускули, те са особено уязвими. Когато се потим по време на тренировка или в горещото време и не пием достатъчно вода – това води до спазми. Тук, за да си помогнем може да поемаме повече електролити под формата на спортни напитки или захар и малко сол.

 

 4. Стоим по цял ден прави

Тогава със сигурност сме изложени на риск, защото нашите крака са натоварени нон-стоп.

 

Как да се справим със спазмите ?

 

Хубаво е да хапваме повече банани, защото съдържат магнезий, който стимулира растежа на мускулите и доринася лесното възстановяване на тялото ни от тренировка, а също така бананите са много вкусни.

Калъп сапун … Този трик колкото и невероятен да звучи и дори малко мистериозен, наистина работи и много хора го потвърждават. Постави един сапун между чаршафите и матрака и изчакай седмица, за по-сигурен ефект.

Топъл душ, при вземането му нашите мускули се затоплят, кръвоностните съдове се разширяват и достига повече кръв и кислород към мускулите. Ето защо най-доброто решение срещу спазми е топлият душ или горещата вана. Хубаво е и да се правят упражнения за разтягане.

Сок от краставица – не за пръв път ставаме свидетели на лечебните свойства на краставицата. Сокът от кисели краставички е едно добро решение. Причината е, че съдържа много електролити. Това вълшебно питие прави възможно връщането на електролитния баланс.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...