Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: петък, април 19, 2019

Какво знаете за кръвта и кръвната си група-Със сигурност тези неща не сте ги знаели!

май13/ 2018

Здравето на кръвоносната система зависи не само от здравето на човека, но и от продължителността на живота му. Но какво знаем за кръвта? В най-добрия случай, нашето оскъдно познание се ограничава до разбирането на местоположението на сърцето в тялото и информация за кръвната група …

Ето защо сме събрали най-интересните факти за кръвта и днес ще ги споделим.

Кръв в човешкото тяло

Знаете ли колко кръв има в човешкото тяло ? Обикновено се смята, че обемът на кръвта на възрастните е 3 литра, но това не е така.

При човек с тегло 60 кг, около 4.

2-4.8 литра кръв. И колкото повече тегло, толкова повече кръв в тялото – около 7-8% от телесното тегло. И да изсмучат цялата кръв от човек, трябват поне 1 милион 200 хиляди комара.

 

Разгледайте други интересни факти за кръвта.

Кръвта циркулира през тялото под натиска на сърцето, чиято сила е достатъчна, за да освободи струя на височина 9 метра.
През 2012 г. световните медии излязоха от заглавията „Първият без сърце“. 55-годишният Крейг Луис е бил обречен на смърт, но му е инсталирана система, която позволява на кръвта да циркулира през тялото без сърцебиене.

Докато американският Стан Ларкин чака 555 дни за трансплантация на сърце, тялото му функционира за сметка на апарата, който мъжът носи със себе си в раница. И Стан е живял пълноценно и дори е играл баскетбол.

В продължение на 25 дни през човешкото тяломинава толкова много кръв, че да се напълни малък басейн.

Има случаи, когато човек оцелява дори след като загуби 40% от кръвта. Но в този случай е необходимо да се направи трансфузия навреме.
Всеки 5-ти сърдечен удар се случва в понеделник. Учените приписват това на повишено ниво на стрес.

От скоростта на сърцето, зависи човешкото поведение. Това заключение е направено от учените: след сърдечна трансплантация на човек е трудно да го разпознаем – възприятието за света, начина на движение, делата се променят.
Кръвната група влияе върху стабилността в брачния живот. Учените наричат ​​най-стабилните двойки хора с първата кръвна група. Но собствениците на втората и четвъртата група се развеждат по-често.

Лекарите твърдят,  нивото на здравето зависи от кръвната група. Така че собствениците на  група А трябва да се пазят от затлъстяване, сърдечно-съдови заболявания и рак на кожата.

Собствениците на група В имат по-голяма вероятност да имат сърдечни проблеми. Хората с  група АВ трябва да бъдат проверени за диабет и рак на панкреаса. И с 0 кръвна група, висок риск са изправени пред склероза или замъгляване на ума.

Японците имат продукти, хигиенни продукти и дори дрехи, избрани специално за ползване според групата кръв. Оказва се, че този индикатор може да разкаже много за един човек.

Кръвта циркулира в тялото, транспортира вещества, регулира топлината, изпълнява работата на имунитета и изпълнява редица други жизненоважни действия. Тези функции на кръвта в човешкото тяло му позволяват да функционира в нормален режим. И всички неуспехи незабавно засягат здравето ни.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...