Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, януари 16, 2019

Рибата, която консумираме и обичаме най- много в България е най- мръсната на света. Помислете пак дали ще си купите от нея?

май15/ 2018

До началото на демокрацията рибата, която българското семейство си купуваше беше основно три вида – шаран за Никулден, цаца на морето и скумрия за скарата. Разбира се имаше и една категория рибари, пардон риболовци, които покрай хобито си се облажваха и с пъстърва, червеноперки или даже сом.

С отварянето на границите към българския пазар потекоха и реки с редки и екзотични стоки, в това число плодове и риби.

В резултат на което на трапезата ни все по-чести гости станаха блюда, непознати на бабите ни.

Дори и да не си падате по рибата, в частност шарана и неговия специфичен аромат, няма да откажете едно сочно парче бяла риба пане. Преди да отговорите с „Да“, проверете дали филето случайно не е от пангасиус, защото въпросната риба е най-мръсната риба на света. Пангасиус принадлежи към семейството на сомовете. Естественият хабитат на тази риба са стопанствата в делтата на река Меконг, която е една от най-замърсените реки в света.

Водите на река Меконг са пълни с химически отрови и бактерии, както и с редица промишлени отпадъци. В нея плуват на воля риби, които се хранят основно с остатъците от други риби. Пангасиус сомовете се отглеждат в стопанства по продължението на реката. Рибата се развъжда при изключително нехигиенични условия, като се храни обикновено със сушени рибни кости от вече изкормените и разфасовани нейни събратя. Филе Пангасиус.

Пангасиусът, който се отглежда в тези виетнамски ферми, нараства четири пъти по-бързо от останалите сомове, защото „напомпват“ храната му с хормони за растеж. И ако това не ви е достатъчно, за да се откажете завинаги от нея, нека да ви кажем, че женските индивиди се инжектират с хормони, извлечени от урината на бременни жени, за да се увеличи плодовитостта и размножаването им. По данни на големите вериги магазини за хранителни стоки – най-продаваната вносна риба за изминалата година е замразеното филе от Пангасиус. /gotvach.bg

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...