Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, април 21, 2019

Всичко започнало като обикновена настинка, но бактерията изяла ръцете, краката и устата на млад мъж

май17/ 2018

Бактерия, която яде месо.

Алекс Левис (35) преди две години останал инвалид за цял живот и без крайници, но най-много го боли, че синът му се страхува от него, дори не иска да го погледне.

 

Борбата на Алекс за живот започнала през ноември 2013, след като имал обикновена настинка, но след това се сдобил с стрептококи от група А с отравяне на кръвта и токсичен шок. Прекарал 7 дни в кома, а тъканите на краката, ръцете, устата и части на носа и ушите му почернели така че тези части се наложило да се ампутират.

 

 

Лекарите му дали само 3 процента шанс да оцелее, но Алекс не се предал и успял да се възстанови. През последните две години минал през много операции, които са се опитали да реконструират лицето, а научил и да се движи с помощта на протеза. За неговата борба е заснет и документален филм.

 

Алекс казва, че иска да сподели своята история с останалите, за да не се срамува синът му от него.

 

 

– Искам синът ми да се гордее с мен и да се чувства добре в неговата кожа,  казва Левис.

 

– Никога не знаеш какво ще ти донесе животът. Трябва да се справиш, когато ти дойде на главата. Не искам да се нервирам заради дреболии, казва Алекс, на когото най-много му липсва познаване на сина му.

 

– Да съм три години и половина и да гледам баща ми как се измъчва в такова състояние, би ми било много странно, казва Левис, който дава всичко от себе си, отново да изгради близки отношения със сина си.

 

– Чувствам се зле, когато виждам как Сам сам се играе в двора, а аз не мога нищо да направя.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...