Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, януари 19, 2019

Истинска витаминозна бомба е този чай за тялото ви. Ще изхвърли и последната болест от вас

май18/ 2018

С чай от шипка животът е по-приятен и лесен

Шипките са уникални плодове, които са пълни с полезни за тялото вещества и витамини. С тяхно главно съдействие ще подобрите качеството си на живот и ще запазите младостта си напред във времето.

 

Чай от шипка

Ето защо трябва да залагате на шипки при всяка появила се възможност на хоризонта.

С шипкови плодове се правят от вкусни по-вкусни мармалади и сиропи.

В тях се откриват витамини В1 и В2, провитамин А, витамин С в големи концентрации и рутин. Освен това в плодовете на шипките има и танини, пектинови вещества, магнезиеви, калиеви, железни соли и органични киселини.

Няма начин средство с подобна хранителна стойност да не е полезно. Уточнение: след като избирате шипки, наблегнете на тези от планинските местности. Те са по-богати на витамин от група С, отколкото тези плодове, които виреят в по-ниски места.

 

Съвети за употреба на шипки и направа на чай от шипка

Трябва да ви подчертаем още нещо от особена важност. Омекналите и презрели плодове на шипката съдържат много по-малко витамини от твърдите оранжеви и червени плодове.

Невероятно силна витаминозна бомба са сушените под вакуум шипкови люспи. В тях концентрацията на ценния витамин е цели три пъти по-голяма от тази, която е поместена в пресните плодове.

Важно е да разполагате с тази информация, след като решите да се лекувате.

Рецепта за чай от шипка : пригответе си близо 40 грама сушени шипки (2 препълнени супени лъжици) и ги поставете в торбичка с марля.

Следва да ги сложите в 400 мл кипяща вода, да прибавите към тях 30 грама пчелен мед и да ги варите за 15 минути в емайлиран съд.

Оставете приготвеният чай да престои близо 6 часа. Така ще извлече максимални дози витамин С.

Ако желаете, добавете едно парченце лимон, за да обогатите вкуса на напитката си. Ползи: ще регулирате стареенето на клетките и ще намалите натрупването на холестерол в организма.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...