Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, януари 16, 2019

Ето как най- лесно да почистите кръвоносните си съдове и да се предпазите от инфаркт

май18/ 2018

България е първенец по сърдечно-съдови заболявания в Европа

България е първенец по сърдечно-съдови заболявания в Европа. Анализите разкриват, че като цяло макар и да знае рисковете, българинът не се грижи за сърцето си.

С възрастта кръвоносните съдове бавно, но сигурно губят еластичността си. Това, наред с обичайния нездравословен начин на живот, води до сериозни опасности, пише gotvach.

bg.

Редовната профилактика е задължителна, но за да сме още по-сигурни за доброто си здравословно състояние, бихме могли да приложим няколко бабини илача за здраво сърце. Народната медицина препоръчва чесъна като средство за пречистване на кръвоносните съдове. Неговата употреба подобрява кръвообращението и нормализира работата на най-важния човешки орган.
Разбира се, да имате здраво сърце не значи да хапвате само чесън. Необходимо е да се храните правилно като цяло. Ако вече сте минали 40 години, намалете консумацията на животинска мазнина. Хапвайте повече листни зеленчуци, плодове. Това ще засили състоянието на кръвта ви и ще укрепи кръвоносните съдове. Доказано благотворно влияние на сърдечно-съдовата система оказват орехите, копърът, лененото семе и ябълките.
За какво тогава е чесънът? Природният антибиотик би могъл да ви помогне да премахнете последиците от нездравословния начин на живот, който сте водили преди. Той отпушва кръвоносните съдове, заздравява стените им и стимулира имунната система да работи по-добре.
Лесен начин да приготвите това е да смелите четири глави чесън с четири лимона. Поставете ги в трилитров буркан и ги залейте с топла вода. След като престоят три дни, прецедете водата и пийте по половин чаша от нея по три пъти на ден.
Друг удачен вариант е да смелите двеста грама чесън с малка глава лук и три лимона, добавете и двеста милилитра мед. Този илач се приема също по три пъти на ден, но дозата е по една лъжица преди хранене.
Ефективен вариант за прочистване на кръвоносните съдове е комбинацията от овес, чесън и шипка. Смесете по две супени лъжици настърган чесън, зърна овес, свежи борови иглички, залейте ги с половин литър шипкова отвара, оставете за една нощ, след което приемайте през целия ден.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...