Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, февруари 20, 2019

Всеки родител трябва да знае! Ето я и най- страшната болест сред децата. Взимайте мерки, жертвите са много

май21/ 2018

Инфекция от тази болест е особено трудно да се определи при децата, тъй като заболяването в тази възраст изглежда по съвсем различен начин, отколкото при възрастните.

Годишно 32000 деца заболяват от туберкулоза , тъй като са устойчиви на лекарства, показват новите резултати от изследване направено от американски учени, които за първи път дават изчерпателна информация за тази болест, която трудно се лекува.

В света от туберкулоза общо заболелите са милион деца, което е двойно повече от преди.

„Много деца страдат и умират от туберкулоза казва Хелън Дженкинс, която действително водила това изследване и работи в една от болниците в Бостън.

И въпреки факта, че децата съставляват около една четвърт от световното население, до сега не е имало оценка за това колко от тях страдат от туберкулоза, устойчива на лекарства „, казва Тед Коен, който работил в изследването.

Туберкулозната инфекция е особено трудно да се определи при децата, тъй като заболяването в тази възрастова група е различна, отколкото при възрастните. Тази болест е причинена от бактерии, които атакуват белите дробове и се разпространява чрез човешки контакт чрез кашлица на заразен човек.

„При децата заболяването вероятно ще погълне други части на тялото, не белите дробове“, казва Дженкис и добавя, че когато белите дробове са засегнати тогава има по-малко бактерии и е трудно да се „улови“ болестта с настоящите методи на диагностика.

Световната здравна организация оценява, че туберкулозата през 2012 се е появила при 8.600.000 души, а 1200000 от тях са починали.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...