Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, февруари 20, 2019

Детето ѝ крещи, с висока температура е … Тогава тя забелязва, че лекарите са направили ужасяваща грешка с лекарството

май23/ 2018

Често се случва децата да се разболеят от Варицела.

Такъв е случаят с Люис, на когото заради варицела е предписан детски ибупрофен, който често се изписва поради противовъзпалителното му действие. Хейли, майката на Луис, даде на сина си лекарствата, които лекарят е предписал и естествено тя не предполагаше какво ще се случи.

 

Хейли бързо ще разбере, че не е трябвало да даде детския ибупрофен на Люис, защото здравословното му състояние рязко се влошава.

Неговата температура се покачва и мехурите от шарката стават  все по-болезнени. Въпреки че състоянието му се влошава лекарите твърдят, че това е „нормално“. Хейли си мислеше, че не е трябвало да го купува и беше права. Люис е направил септицемия. Той незабавно е приет в спешното отделение на детската болница “Алдер Хей” в Ливърпул. Това е така, защото Хейли бързо е осъзнала какво се случва и спешно е завела Люис до педиатричната болница, където той е в състояние да започне да се възстановява.

 

Хейли сега вярва, че е много важно да предупреди родителите за опасностите, свързани с ибупрофен и лечението на варицела. Тя показва шокиращите снимки на сина си, когато той започна да приема ибупрофен и постовете й се разглеждат с все по-широко внимание. Толкова много заинтересованост, че Кралският колеж по педиатрия и детско здравеопазване счита за изключително полезно родителите и лекарите да имат повече информираност за малкия, но значителен риск от лекарството ибупрофен в случаите на варицела.

По-долу е поста на Хейли и шокиращите изображения, които предупреждават родителите за тези потенциални опасности.

 

„Варицелата обикаля отново и искам да напомня на хората да НЕ дават на децата си Нурофен/ибупрофен“ пише във Фейсбук Хейли.

 

„Четирима различни лекари го предписват за Люис, тъй като ние не можехме да свалим температурата му.”

 

„Този вид лекарство е противовъзпалително, реагира с варицелата, правейки я да навлезе по-дълбоко в тъканите на кожата.”

 

„Това стана когато заведохме Люис до местната болница, защото лекарите го връщаха в къщи с думите, че е “просто варицела”. Той завърши със септицемия и беше приет веднага в болница “Алдър Хей”, след като пристигнахме там.”

Налични са симптомите на отравяне на кръвта: внезапна висока температура с втрисане; гадене, повръщане и диария; болка в корема; недостиг на въздух; ускорен сърдечен ритъм. Това може да се лекува с антибиотици, като ранното лечение е от съществено значение.

„Само защото ние упорствахме и заведохме Люис до детска болница извън местната  той беше ОК. Това можеше да завърши фатално за детето ми, ако не бяха тези лекари и техните съвети, грижи и познания при състоянието септицемия.


 

„На уебсайта на Нурофен изобщо не се посочва да не се приема това лекарство при варицела. (Открихме това, едва след като се е случи) Но когато нашите лекари го предписват, кои сме ние да разпитваме ??”

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...