Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, май 22, 2019

Жена публикува снимка с рак на гърдата, който не е забелязан при мамография-Ето как изглежда, за да го разпознавате

май24/ 2018

Ракът на млечната жлеза е много трудно да бъде открит, тъй като в много от случаите няма никакви бучки. За появата му може да се разбере единствено по малки ямички, които също е много трудно да бъдат забелязани, ако не се вгледа човек специално.Кайли Армстронг от Мелбърн, Австралия, неотдавна публикува снимка на гръдта си с рак на млечната жлеза във Facebook, за да спаси живота на други жени и да покаже колко трудно може да бъде открит рака и колко лесно може да остане незабелязан.

Под снимката, публикувана в нейния профил във Facebook, Кайли Армстронг написа:

„Умолявам ви вгледайте се в тази снимка.

Тези 3 неголеми вдлъбнатинки от долната страна на гърдата ми са признаци на рак на млечната жлеза! Така изглежда моята гърда с рак. Аз не съм чувствала бучка, лекарят също не почувства бучка… Независимо от това той се вслуша в думите ми, когато му казах, че гърдата ми изклежда по друг начин и когато вдигнах ръката си видях тези малки ямички в долната част на гърдата ми. Лекарят ме изпрати на мамография.
По време на изследването не беше открито нищо. Тогава ме изпратиха на УЗИ. То откри рак дълбоко в гърдата ми, близо до мишницата”, разказва Кайли. 
„Тези 3 ямички преобърнаха с краката нагоре живота на семейството ми. Всички сме в шок, попиваме всякаква информация на тази тема, минаваме през изследвания, плачем, ядосваме се когато ни е тъжно. Споделям тази снимка, за да може да помогна на хората и да им обясня, че по време на изследването на за рак на гърдите той не винаги може да бъде открит веднага. Моля ви, ако сте забелязали някакви промени в гърдите си веднага търсете специализирана помощ. Това може да ви спаси живота!”
След известно време Кайли обяви, че операцията по отстраняването на тумора е преминала добре, но все още не е ясно дали се е избавила от рака напълно. 
„Бях поразена от подкрепата, която получих и от това колко много хора споделиха тревогите ми. Благодаря на всички и дано до много хора е достигнало предупреждението ми: ако с вашите гърди са станали някакви промени – проверете незабавно за какво става въпрос”.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...