Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, май 22, 2019

Какви са причините за тях: Миомата се получава от обиди, Ендометриоза-при жени, които не могат да се радват, кистата от ревност

май25/ 2018

Отстранете, най-накрая, от гърдите си вашите възрастни е бебета и се заемете със себе си – Здравето на млечните жлези зависи от личното ви ниво на щастие. Ето защо, поставете на първо място собствените си желания.

Не отлагайте за утре. Най-важният ден в живота ви – е днешният.

*

Ендометриоза .

Това заболяване се развива у жени, които не могат да се радват, склонни са към паника. Усещането за безнадеждност в живота и, следователно, безразличие към себе си и здравето, провокира ендометриоза. Какво да се прави? Живейте с усещането, че всички страдания са останали зад нас. Всеки ден започвайте с мисли за щастие, което изпитвате сега.

Миома на матката .

С това завършват продължителни обиди срещу близките, склонност към лошо настроение и депресия. Такова състояние психически инхибира метаболизма и води до промени в хормоналния фон.

Какво да се прави?

Простете на всички, които са ви обидили. Престанете да търсите недостатъци в другите. Потърсете в тях достойнствата им. Честно си кажете: „Никой не ми е обещал рай на земята.“ Не проявявайте претенции към приятели и чужди хора. От депресия спасява всяка дейност, която е удоволствие, дори и готвене.

Киста на яйчниците .

Появява се при прекомерни страхове. Най-честите са – „не ме обичат.“ Ревност, страх от самота, желанието постоянно да се изясняват отношенията с хората – също са причини за това заболяване.

Какво да се прави?

Дайте си сметка, че повечето от страховете са от детството, и просто трябва да пораснете. Станете необходима, на първо място, на себе си. В края на краищата, ако живеете – това означава, че Бог ви обича. Какво добро може да се направи в отговор на неговата любов? Укрепвайте вярата си в себе си.

Ерозия на шийката на матката .

Като правило, това е резултат от обиди към близки мъже: съпруг, баща или брат. Завишените очаквания и изисквания „той трябва“, „той е длъжен“, невъзможността да се смирите с проблемите, които са възникнали „по вина“ на мъжете.

Какво да се прави?

Свалете летвата на своите очаквания и спрете да трупате обиди и негодувания.

Като правило никой не дължи нищо на другите. Ако приемете това, животът ви ще се промени към по-добро.

И отново, потърсете причините за кавги и раздори в себе си. В крайна сметка именно жената на 80% определя съдбата на мъжа: неговото здраве и продължителност на живота. И само 20% той прави това сам според своето образование, физически данни и наследственост.

Кандидоза или млечница .

Тя възниква поради постоянното желание да се контролира ситуацията и действията на хората, заради увереността, че само вие (с вашия опит) можете да се справите със ситуацията.

Какво да се прави?

Оставете вашите близки да живеят по свои собствени правила. Научете се да уважавате действията на другите. Защитавайки от възможни грешки най-близките си хора, вие заставате на пътя им. Бъдете търпеливи.

Тежък климкс .

Така той протича у жени, които са неудовлетворени от живота си, с комплекс за малоценност, с години натрупвана умора и навика да пренебрегват собствените си интереси. 

Какво да се прави?

Приемете вашата възраст като време на мъдрост. Научете се да се наслаждавате на всеки миг от живота. Намерете близки по възраст приятели за да вършите с тях добри дела, и не забравяйте да общувате с младите. Добре е ако имате внуци. Те имат свой собствен ритъм на живот, но те се нуждаят от вас, а вие – от тяхната енергия. Поставете си нови цели, намерете нов смисъл в живота.

Не си губете времето, започнете да творите. Измисляйте си нови рецепти, пишете си кратки стихчета и сентенции. Настройте се на дълголетие.

* Ендометриоза е заболяване, при което тъкан от вътрешната обвивка на матката (ендометриумът, от endo – вътре, и metra – матка) се установява извън нея, обикновено в други органи в областта на таза. Това може да доведе до проблеми, на първо място болки и безплодие. Ендометриозата се среща най-често при жени в репродуктивна възраст

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...