Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, февруари 24, 2019

Райски пръчка: Растението, което лекува 50 заболявания и здравни нарушения

май31/ 2018

В Египет е известно като „растение на безсмъртието“, а древните индианци са го наричали “ райски пръчица „. Нито едно от тези наименования не е напразно, защото Алое Вера има многобройни ползи за здравето , някои от които са добре известни. Такъв е случаят с кората от листата алое вера, които са отлични за изгаряния и разрези, но дали сте знаели, че това растение не е ограничено само до външна употреба?

 

Алое Вера съдържа над 200 биологично активни компоненти, сред които се нареждат полизахариди, витамини, аминокиселини и минерали, които подпомагат усвояването на хранителните вещества. Също така, то съдържа и антимикробни и противогъбични свойства, помага за укрепването на имунната система и почиства организма от токсини

. Сред минералите, които се намират в тази билка, са магнезий, цинк, калий, хром, селен, натрий, желязо, мед и манган. Тези минерали подобряват обмяната на веществата и помагат при храносмилането, така че Алое Вера често се използва и като растение, което е редовно присъства в диетите и храненето на тези, които искат да се отърват от излишните килограми.

Освен изброените елементи, алое вера съдържа и ензимите амилаза и липаза, които помагат за разграждането на захарта и мазнините. Това растение е едно от малкото, които съдържат витамин В12 , който пък е необходим за производството на червени кръвни клетки, което е страхотна новина за всички вегетарианци. Освен В12, съдържа и витамини А, С, Е, фолиева киселина , В1, В2, В3 и В6.

Алое Вера в своя химичен състав включва всички незаменими аминокиселини, но и салицилова киселина, която се бори срещу бактерии и възпаления. В някои от изследванията се оказало, че растението е чудесно за премахване на наслагваня по зъбите и венците и помага при лечение на афти и рани в устната кухина. 

 

Може да се консумира като сок или да се нанася под формата на гел, а ако решите да пиете тогава най-добре е да комбинирате с някоя другя напитка, тъй като има горчив вкус.Сокът от алое вера можете да закупите от всеки магазин за здравословни храни. Поради всички вещества, които съдържа, учените са заключили, че алое вера значително помаг а за лечението и облекчаването на симптомите на повече от 50 заболявания.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...