Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, май 22, 2019

Винаги я започвам средата на май и до началото на юни съм се стопила! Тази диета е засищаща, освежаваща и се спазва доста лесно!

юни02/ 2018

Диетата с таратор , както навярно сами се досещате, се основа на обилното похапване на известната по нашия край  лятна супа . Тя е засищаща, освежаваща и се спазва доста лесно.

Освен че ще свалите някой друг излишен килограм, с нейна помощ също така ще нормализирате перисталтиката на червата.

Заради чесъна, съдържащ се в таратора пък, ще подсилите имунната си система и ще подобрите състоянието на кожата и косата си.

 Копърът пък, който е източник на витамин С, витамин В1, витамин В2, витамин Е, калций, фосфор и много други полезни съставки, ще ви е от полза при стомашни неразположения, безсъние, нервност, анемия, менструални смущения и др.

Диетата с таратор се спазва две седмици. След това трябва да преминете постепенно към стария си начин на хранене, като се стараете да не приемате наведнъж много различни видове храна.

Започнете с по-леки продукти от растителен произход и с всеки изминал ден включвайте по нещо ново в менюто. Ако се придържате към режима, ще свалите до 7 килограма, като ефектът няма да е временен. А ето я и самата диета:

Закуска: 9.00 часа – две сварени яйца или купичка мюсли с плодове;

Обяд: 12.00 часа – таратор в количество по избор;

Следобедна закуска: 15.00 часа – таратор в количество по избор;

Вечеря: 18.00 часа – таратор в количество по избор.

Докато трае диетата, е желателно да не добавяте много сол в таратора. При приготвянето му не бива да ползвате олио, зехтин или друг вид мазнина. Докато се придържате към режима, можете да пиете кафе, но е добре да не приемате алкохолни напитки, както и плодови сокове, съдържащи захар.

За да има по-голям ефект диетата, е добре да не се приема хляб с таратора. Ако все пак чувствате остра необходимост от него, можете да си позволявате само по една филия пълнозърнест хляб на ядене.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...