Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, февруари 20, 2019

Домашните цветя ще се превърнат в буйна гора с тази проста съставка! Всички ще ви питат, какво толкова слагате!

юни03/ 2018

За всяко растение от време на време се налага допълнително хранене, особено във вегетативния период и по време на цъфтежа.

Фитохормони, витамини от група B и ауксини (растителни хормони), които се намират в маята, възбуждат активно клетъчно делене и стимулира растежа на растенията. Тази съставка е използвана от професионални производители на растенията.

Благодарение на това рязко повишава активността на микроорганизми в почвата, увеличава съдържанието на въглероден диоксид, микро и макро, която има особено благоприятен ефект върху кореновата система и за външния вид на самото растение.

Така че, ако искате вашите растения да бъдат здрави и да развиват богати цветове, можете да приготвите този лесен разтвор за тяхното хранене.

Торене на стайни растения

Ще ви трябва:

– 10 г прясна мая 
– 1 чаена лъжичка захар 
– 1 литър топла вода

Начин на приготвяне:

Разтворете маята във вода, добавете захарта и разбъркайте. Нека престои минимум 2 часа. Слагате от сместа на цветята два пъти месечно през есенно-зимния период и веднъж на десет дни през пролетта и лятото.

Ще забележите, че листата стават по-зелени и имат богат цъфтеж.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...