Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, март 26, 2019

10 пъти по-полезна от всичко, което сте чували досега. Витамини от всички групи събрани на куп

юни03/ 2018

Кой вид микроелемент е най-полезен за сърдечния мускул? Това е калий. Той има пряко въздействие върху функционирането на кръвоносните съдове, така че всички, които се оплакват от скокове в кръвното налягането, както и страдащи от вродени или придобити сърдечни заболявания, се опитват да го включат в диетата си в изобилие. Сухите плодове са най-добрият избор .И, най- важното, освен калий съдържат много различни вещества и витамини.

как да се укрепим здравето на сърцето

Какво да правим със сушените плодове? Знаейки почти всичко за техните предимства, ние продължаваме да ги слагаме като добавка към сладкиши или кексове. Но за съжаление не е правилно. При всяко топлинно третиране сушените плодове губят голяма част от тяхната полезност. Нашият съвет: ако искате да укрепите сърцето си, изберете подходящите съставки и подгответе специално лекарство.

 

Смес от сушени плодове за здраво сърце

как да се укрепим здравето на сърцето

Бих искала да започна да обяснявам защо лекарите препоръчват тези сушени плодове за укрепване на сърцето. Сушените кайсии, например, са изключителни полезни за кръвоносните съдовете поради високото съдържание на калий. Помагат за предотвратяване на атеросклероза и хипертония .

как да се укрепим здравето на сърцето

Сушените кайсии нормализират натиска и убиват вредните бактерии, а стафидите имат положителен ефект върху белите дробове, бронхите и съдовете. Фурмите са много ценни в случай на венозна недостатъчност и тромбоза.

как да се укрепим здравето на сърцето

Шипката и синята слива помагат за създаването на инструмент, който лекува много заболявания, включително вазодилатация и проблеми с кръвообращението.

как да се укрепим здравето на сърцето

Що се отнася до ядките , те намаляват нивото на лошия холестерол и зареждат с енергия тялото. А пък сусамът води сърдечния мускул до тонус и предотвратява атеросклеротичните лезии.

как да се укрепим здравето на сърцето

Смес от мед и лимон често се използва отделно, за да нормализира кръвообращението, както и да „рестартира“ сърцето. Остава само да купите всичко необходимо и да си подготвите истинска витаминна бомба, която ще укрепи най-важния ви орган.

как да се укрепим здравето на сърцето

Съставките

1/3 от шишето със зехтин (750мл)
250 г мед
3 лимона
100 г сини сливи
100 г стафиди
100 г сушени кайсии
100 грама орехи
50 г глог
50 грама шипка
4 бр. смокини
50 г сусамени семена
100 грама кашу
100 г бадеми

как да се укрепим здравето на сърцето

Подготовка

Поставете в блендер шипката, глога, всички сушени плодове и ядките.

Настъргайте лимоните. Добавете зехтина. Разбъркайте всички съставки. Поставете в буркани и оставете на тъмно място в продължение на 10 дни.

как да се укрепим здравето на сърцето

Приемайте това народно лекарство по 1 супена лъжица дневно. Това е не само полезно, но и много вкусно. Между другото, сушените плодове се усвояват от тялото по-добре от пресните плодове. Това не значи, че сладките ягоди или прасковите през сезона трябва да бъдат забравени. 

Знаем, че трябва да се грижите за себе си от най-ранна възраст, но за съжаление малко хора следват това правило. С тази смес не можете да излекувате всички болести, но за да подсилите сърдечния мускул, нормализирате кръвното налягане и презаредете енергията си, със сигурност ще успеете. Споделете рецептата от фолклора с приятели си и не се разболявайте

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...