Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, февруари 24, 2019

Най-известната лекарска грешка в света! Вижте какво отряза този хирург погрешно!

юни06/ 2018

Има много историите за допуснати медицински грешки или проявена лекарска небрежност. Всеки може да разкаже по няколко абсурдни ситуации, в които е изпадал негов близък или роднина.

Но истинската драма за всеки човек започва тогава, когато той стане жертва на подобен „инцидент“.

Вижте най-известната лекарска грешка в новата история на медицината.

Хирургът, който премахнал грешния крак

По всяка вероятност този случай е най-известната лекарска грешка в новата история на медицината. През февруари 1995 г. хирург от Тампа, Флорида, премахнал грешния крак на своя 52-годишен пациент Уили Кинг.

След края на инцидента разследващите установили, че отрязването на грешния крак на пациента било част от верига от лекарски грешки и грешно подадена информация.

В момента, в който екипът, опериращ Кинг, разбрал, че всъщност режат крака, който няма нужда от ампутация, вече било твърде късно и се наложило да довършат процедурата.

Водещият хирург загубил лиценза си да практикува за 6 месеца и бил глобен с 10 000 долара. Университетската обществена болница в Тампа, където се провела операцията, платила 900 000 долара на пациента, а хирургът трябвало да даде още 250 000 долара на Кинг.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...