Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, февруари 23, 2019

Вижте внукът на известна знахарка, който прави отвари против рак, стерилитет, диабет и други болести

юни11/ 2018

Баба му била наричана „Царицата на билките“, от нея той наследил хобито си

 

Благ божи служител е отец Васил Панов от Петрич. Той има интересно хоби, с което помага на петричани.

В малко магазинче отец Васил продава всякакви билки, от които клиентите му правят отвари за всевъзможни болести. Отецът притежава дарбата да разбира и знае всяка билка за какво се използва.

Наследил я е от баба си.

Тя била изключителна знахарка и с право хората на Петрич я наричали –царицата на билките. Именно от нея той е усвоил занаята да събира билките, които растат в планина Беласица. Той признава, че има и такива, които доставя от други краища на страната. От тях забърква микс, с който лекува петричани от болести, за които съвременната медицина е безсилна.

 

Отец Васил казва, че има смес от билки ,лекуваща рак, както и стерилитет, има и такава смес, която е чудотворна за болните от диабет.При него идват хора от цялата община за съвет и най-вече да си купят от лековитите му билки.Петричани, които го виждат в храма „Св.Богородица“ са свикнали и да го виждат през почивните дни в магазинчето. За него той твърди, че по документи се води на дъщеря му, която е фармацевт по образование и често му помагала в бизнеса. Истината е, че отецът е този, който обслужва петричани в него и с магията на познанието си, прави лековитите билкови смеси.

 

Отец Васко не иска да си спомня за разкола в църквата. В годините на прехода и докато бе още жив владиката Пимен, той бе в неговия лагер и на местно ниво го представляваше. Служеше в черквата „Св.Петка“. Днес между него и архиерейския наместник Ангел Кочев няма никакво разминаване по църковните дела и двамата са идеален пример на помирението в средите на българската църква.

Валентин Герчев

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...