Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, юли 16, 2019

Няма място за срам: 3 женски тайни, които гинекологът трябва да знае задължително

юни12/ 2018

Организмът на всяка жена е различен, така е и с менструалния цикъл, но интензивността на кървенето е това, на което трябва да обърнете най-голямо внимание.


Много жени поради незнание или срам, често премълчават пред гинеколога за проблемите с менструалния цикъл, но тези 3 трябва задължително да се споделят.

 

1. Обилна менструация

Организмът на всяка жена е различен, така е и с менструацията.

Интензивността на кървенето е това, на което трябва да обърнете най-голямо внимание. Ако по време на кървенето много често трябва да сменяте превръзката в рамките на всеки един час, или ако използвате най-малко 10 тампони на ден, тогава имате обилно кървене, за което обаче ще трябва да направите допълнителни изследвания.

 

2. Твърде продължителна, или твърде кратка менструация

Продължителността на кървенето варира. Но гинеколозите съветват да се обърне внимание, ако кървите повече от 7 дни или по-малко от 2 дни. В този случай имате менструация, която е необичайно къса или дълга, и е необходимо да се проучи защо това е така.

 

3. Съсиреци

През менструацията се достига до „обелване“ на лигавицата на матката, и поради това може да се случи да забележите малки съсиреци, особено когато интензивността на кървенето е най-голяма. Въпреки това, ако тези съсиреци са големи и се появяват всеки ден от менструалния цикъл, тогава ви задължава да потърсите съвет от гинеколог.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...