Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, март 26, 2019

6 ваши рецепти, от които гъбичките под ноктите за нула време ще изчезнат-Ще се спасите завинаги!

юни13/ 2018

Ако миете често краката си със сапун не бихте могли да решите проблема с гъбичките . Дори напротив, по този начин ще подпомогнете развитието им.

Избавете се от досадните „наематели” за кратко време

Гъбичките по ноктите са много сериозно и мъчително за лечение заболяване.

То се дължи на особен вид гъбички, които се хранят с керотина и разрушават ноктите, като предизвикват възпаление на кожата около тях.

Следствие на тези инфекции ноктите губят блясъка си и стават матови, с жълтеникав цвят, като се разцепват и се ронят.
За да има резултат от лечението на гъбичките както докато то трае, така и след него, нужно е всичко, което е било в допир с поразените участъци – обувки, чорапи, ръкавици, чаршафи и т. н., да се дезинфекцира старателно.
Рецепта 1 (Иван Минкински, с. Баница, Врачанско): В леген с налята в него 2 л вода се разтваря шепа син камък (от агроаптеките). Предварително измитите и подсушени крака се накисват в течността, като на всеки 5 минути се сменя единия с другия крак – и така в продължение на 1 час. След това краката се оставят да изсъхнат без да се подсушават с кърпа. Обуват се чисти чорапи и така се преспива. Процедурата се повтаря 7 вечери подред. Успоредно с това обувките, които се носят, се третират с разтвор от калиев перманганат. Докато трае лечението, не бива да се обуват чужди чехли.
Рецепта 2 (при гъбички между пръстите, Радка Добревска, Варна): Сварява се турско кафе без подсладител, което се отлива, така че да остане само утайката. Вечер с него се намазват местата между пръстите и под тях, ако има подсечено и отгоре се обува чорап. На другия ден той се изпира и изглажда. Това се прави три вечери подред.
Рецепта 3 (Добринка Димитрова, Асеновград): Приготвя се крем от прополис, като 4 г от пчелния клей се разтваря в 100 мл 70-градусов спирт. С него се маже няколко пъти дневно увреденото място.
Рецепта 4 (Мария Вичева, с. Ябланица): Смесват се на кашичка 1 с. л. мед и 3 смлени скилидки чесън. Вечер краката се накисват в розов разтвор от калиев перманганат, подсушават се и се намазват с кашичката от мед и чесън. Завиват се с найлон, отгоре се обуват памучни чорапи и така се оставят до сутринта.
Рецепта 5 (Асен Стефанов, София): В леген с топла вода се сипва калиев перманганат и един пакет смрадлика (от билковата аптека). Краката се потапят до глезените в разтвора. Киснат се в него 15 минути, след което се изплакват с чиста вода и сапун и се подсушават. Достатъчни са 4-5 процедури, за да изчезнат напълно гъбичките.
Рецепта 6 (Цвета Турлакова, с. Калояновец): Прави се разтвор от 50 г антимикотичен спирт, 30 г прополисова тинктура и 1 ч. л. сода бикарбонат. Всяка вечер с клечки за уши с него се мажат ноктите. Друг вариант е ноктите да се намажат със зехтин и след това леко да се посипят със салицил. Ако гъбичките са по краката, отгоре се обува чист чорап.
Прилагането на рецептите не изключва

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...