Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: петък, февруари 22, 2019

4 признака, с които можете сами да диагностицирате рака в начален етап. Проверете веднага имате ли някой от тях

юни13/ 2018

Американски учени продължават да търсят признаци, чрез които у пациентите е възможно да се открие рак в начален етап. Наскоро специалисти са предложили метод, чрез който всеки човек би могъл да се диагностицира сам.

Следва да се уточни, че за новата методика учените не твърдят, че е сензационна, но тя би могла да помогне на хората сами да определят онкология на ранен етап и да ги насърчи своевременно да започнат лечение, пише informin, цитиран от checkonline4you.

Така сред най-основните симптоми на рак е повишената телесна температура в границите на 37.

0 – 37.5 градуса. Това значи, че всички онези, които винаги са с такава температура и не усещат други симптоми на простуда, отравяне или възпаление, трябва неотложно да отидат в болницата.
Също така още един признак за рак се смята неочаквана загуба на тегло при хора, които не са на диета и не спортуват. Освен това, учените препоръчват да се следи ежедневно за запаса от сили, като за едни от отличителните белези на рака се считат прекомерна умора и сънливост.
А четвъртия признак на рак на ранен етап е възпалено гърло, дрезгав глас и незарастващи рани по устните.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...