Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, юли 16, 2019

2-те лекарства, които ви убиват, а вие дори не знаете. Има хиляди смъртни случаи от тях вече

юни13/ 2018

Какво е нужно да знаете за лекарствата Хлорамфеникол и Кортизон?

Дали всички лекарства, които са одобрени са чак толкоз полезни за здравето на човека?

Да, в листовките на лекарствата има споменати противопоказания, но все пак здравето на човека е на преден план. Някои лекарства колкото и да помагат, толкоз и вредят на нашето здраве.

Днес ние ще разгледаме две от тях. но реално списъкът е много по-голям.

Тъй като обхвата на надзора на фармацевтичния пазар май не работи напълно на 100 процента.

 

Нека видим какво действително представляват Хлорамфеникол и Кортизон

 

Хлорамфеникол

Това лекарствено вещество отдавна е в „черния списък“от десетки години, но има и смъртни случаи, доказани патологии, както и още доста различни психични заболявания.

Защо е така?

Отговорът е ясен като бял ден. Това е едно от популярните лекарства и най-важното, на достъпни цени. Антибиотикът се продава на блистер с таблетки или капсули. Той е предназначен за лечение на широк кръг инфекциозни болести. Продава се в България като Хлорнитромицин на доста ниска цена около 4 лева.

През последните две-три години на международния пазар пуснаха и много фалшификати.

 

Кортизон

Този препарат е пуснат през 60-те и е обявен за „чудо“, „лекарство на бъдещето“, „лекарство на двадесет и първи век в медицината.“

През 1970 г. става обаче нещо, което постоянно се случва с всяко широко рекламирано „чудо“. Това е отрезвяващо. Става дума за разкрития за вредата от изкуствените стероиди. Тоест широко се разгласяват последствията от необмислената подмяна на естествените хормони със синтетични, което води до: загуба на половата функция, рак, болести на обмяната на веществата, тежки психични разстройства. Това, както и други лекарства от този тип. са предмет на много осъдебни дела във връзка със смърт и поява на нелечими заболявания.

Запомнете – това вещество е стероиден хормон. Или хормонален стероид. Иначе се води лекарството като лекарство. При ревматоиден артрит, болки, бурсит се приема вътрешно или се инжектира в ставите. кортизонът реално се ползва за намаляване на възпалителни процеси. Това е препарат със силна зависимост при проложение от други препарати. Да, той има отличен ефект, но само ако се ползва само за кратък период от време. 

Запомнете следното, скъпи читатели – никое лекарство не е на 100 процента безвредно. Лекарствата се пускат на пазара след години клинични проучвания, но все пак големите мултинационални компании във фармацевтичния сектор гонят милиони долари печалби.

Има вече установени хиляди смъртни случаи в ЕС от прием на утвърдени лекарства, които станаха повод за нашумели изследвания, широко отразявани от медиите.

 

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...