Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, февруари 24, 2019

Подариха ми го преди години, а аз да не знам, че притежавам съкровище! Нищо и никакво цвете се оказа целебното хапче в дома ми!

юни14/ 2018

Днес, почти всички в апартамента има  саксия с красула  или „дървото на парите“. Така хората наричат това растение заради кръглите му като монети дебели листа. Те съдържат много сок, за чиито свойства малцина подозират, и днес решихме да ви разкажем как да превърнете обикновеното стайно растение в истинско лекарство.

Първото нещо, за което трябва да ви предупредим, е, че листата на красулата освен ценни вещества съдържат и  арсен , така че при приемането му вътрешно, трябва да се придържате стриктно към предложената дозировка.

красула

Как да използваме красула

Когато имате  херпес по устните, трябва да мажете мехурите със сок от красула на всеки 30 минути или да направите компрес със сока на растението и да го закрепите с пластир.
За да се възстановите бързо от  болки в гърлото , е необходимо само да изстискате сока от 10 листа и да го разтворите в чаша с вода. С получения разтвор трябва да се прави гаргара три пъти на ден.

полезните свойства на Jade

Също така се препоръчва да се мажат със сока от 10-15 листа засегнатите  от артрит и артроза стави преди лягане.
При  хемороиди  към засегнатото място трябва да се приложи разрязан лист от растението.
Дървото на парите лекува изгаряния, стрии ,  рани и абсцеси  . За да направите това, поставете пулпата на листата върху засегнатата област и направете превръзка, която трябва да се сменя на всеки 2-3 часа.

полезните свойства на Jade

Сокът от листата на красулата премахва сърбеж и възпаление от ухапване от комари, пчели и оси. Можете да мажете раната 4-6 пъти на ден.
Растението помага при възпалителни  заболявания на бъбреците . Необходимо е да се пие 3 пъти на ден в продължение на 15 минути по 1 супена лъжица от следната инфузия: 5 смачкани листа, залети с чаша гореща вода, се оставят да се запарят в продължение на един час.

полезните свойства на Jade

Ето какви свойства притежава  любимото на мнозина дърво на парите . Според народното поверие, ако красулата разцъфне, то домът, в който се намир, го очакват  богатство и просперитет . Така че се грижете за красотата му, а то ще се погрижи за вас! 

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...