Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, март 24, 2019

Как да използвате ориз за лечение на ставите

юни22/ 2018

Оризът е основата на японската култура, незаменим продукт в готвенето, козметологията и медицината. Японците са използвали ориз от десетки стотици години и са изучили всичките му свойства и приложения.

приложения на ориза

Но не само в Япония, оризът е високо ценен! Пречистващите свойствата на ориза се оценяват по целия свят. При отравяне продуктът ефективно премахва токсините от кръвта.

 Но все още малко хора знаят, че оризът може успешно да се използва за лечение и на ставите .Днес ще ви разкажем как този обикновен продукт може да ви помогне с артрит, подагра, ревматизъм, натрупване на сол.

лечение с ориз

Накиснат ориз за почистване на ставите

Пречистването на тялото чрез накиснат ориз се практикува от древните източни майстори на Чигонг. Вековната практика помага да се премахне излишната сол, токсините от тъканите, да се подобри обмяната на веществата, да се нормализира теглото, да се елиминира подуването и да се подобри функционирането на черния дроб и бъбреците. Същността на това  е при редовното му използване за определен период от време да подобрите цялостното си състояние на ставите

Накиснат ориз за почистване на ставите

Ще ви трябват 5 половин литрови кутии. Сложете във всяка по 2-3 супени лъжици измит ориз (кафяв е идеалния вариант). На сутринта на първия ден, изсипете студена вода в първото бурканче. Маркирайте буркана с номер 1.

На следващия ден направете същата процедура с втория буркан. На третия ден сменете водата в бурканчета 1 и 2 и изсипете вода в бурканче 3.

На четвъртия ден повторете процедурата с промяна на водата, от трите буркана напълнете водата в четвъртия. На петия ден сменете водата в пълните буркани и я изсипете в петия 

пречистване на тялото

Не забравяйте да маркирате съдовете според пълненето с вода! На сутринта на шестия ден изцедете водата от буркан № 1, изплакнете ориза, сварете го и го изяжте без да добавяте сол, масло и подправки. В буркана, изсипете нов измит ориз, напълнете го с вода и поставете контейнера в края на линията. Сменете водата в останалите контейнери.

Продължете да накисвате и да ядете ориз за два месеца. Съще е препоръчително 20 минути преди хранене да пиете чаша топла вода с лимон. След хапването на ориза не е препоръчително да ядете 4 часа

вода с лимон

Хората, които имат силно пренатоварено тяло с токсини по време на почистването, могат да забележат промяна в цвета и в някои случаи дори промяна в консистенцията на урината. Тя може да стане мътна и тъмна. Подобно пречистване може да се извършва веднъж на 1-2 години, а в останалото време да се обърне специално внимание на храненето. Избягвайте продуктите, които могат да вдигнат нивата на пикочната ви киселина, за да намалите вредните ефекти върху ставите.

пикочна киселина в ставите

Преяждането води до отлагането на кристали на пикочната киселина в ставите, причинява подагра, ревматизъм, артрит, артроза. Първоначално натрупването на вредни вещества се усеща под формата на криза, дискомфорт в ставите, намаляване на гъвкавостта и мобилността. След това процесът преминава в хронична форма, възниква възпаление на околните тъкани. Грижете се за себе си, ценете здравето си!

Надяваме се, че нашият съвет ще ви помогне. Ще се радваме, ако в коментарите споделите опита си от успешното използване на други средства за почистване на ставите!

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...