Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, март 26, 2019

Как да пречистите пилето от хормоните, които съдържа преди да го сготвите

юли03/ 2018

За съжаление, времето, когато пилетата безразборно се разхождаха около градината и се храниха със зърно и зелена трева, свършиха. Сега птичето месо идва при нас от огромни птицеферми , където пилетата и пуйките се хранят със смесени фуражи и солидно количество хормони. И ако птиците са болни, те, като хората, се лекуват с всички видове антибиотици, които остават в тялото поне за 7-10 дни след прилагането.

пилешко месо

Но тъй като узнае производителя, че на пилето може и да не му остава много време, решава да го пласира по- бързо на пазара, за да няма големи загуби, а ние какво ядем това е друг въпрос,.

 Разбира се, за да се изчисти месото от хормони и лекарства на 100% няма как да се случи, но все пак може да опитаме да премахнем повечето от токсините и отровите в него.

хормони в пилето

Как да се пречистим пилето от антибиотици и хормони

Метод номер 1.

Сварете пилешки труп и се отървете от пилешкия бульон. Повярвайте ни, ако пилето не е отглеждано от вас или вашите роднини на правилната диета, няма защо да се възползвате от този бульон. В най-добрия случай той просто ще навреди на тялото ви.

Как да се пречистим пилето от антибиотици и хормони

Метод номер 2. 

Не готвeте цялото пиле! Отстранете внимателно бъбреците и черния дроб, в които се натрупват повечето токсини. Отстранете пилешката кожа, след което можете да започнете готвенето.

готвене на пилешки дроб

Метод номер 3

 Пригответе разтвора: 1 литър чиста вода, вземете 2 супени лъжици сол и сок от половин лимон. Накиснете пилето в получената течност в продължение на поне 2 часа. След това изцедете старата вода, сипете нова и отново накиснете за 2 часа.

накисване на пилето

Също така месото може да се накисва в минерална вода . Този метод не само намалява съдържанието на антибиотици и хормони в месото до минимум, но също така омеква пилето щателно. След дълго накисване може безопасно да пристъпите към подготовка на пилешкото. Не забравяйте да споделите тази полезна статия с приятелите си, те също трябва да знаят как да се защитят!

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...