Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, март 24, 2019

Ако сте между 18-44 годишна възраст, задължително прочетете това.

юли05/ 2018

Когато става дума за тялото им, жените преминават през множество промени по време на целия си живот. Ние говорим за физически и емоционални промени, които се случват в пубертета и в периода на менопауза.

Тези промени касаят промени в теглото, формата и други физически черти. Тялото преминава през различни неща, които са напълно нормални, а някои от факторите, които допринасят за това развитие са възрастта и хормоните.

Не съществуват две жени в света, които да са едни и същи, което означава, че промените, през които минават също са уникални.

Синдром на поликистозни яйчници е състояние, което засяга около 20% от на жените, като симптомите могат да бъдат доста тежки и разрушителни.

Ако подозирате, че имате поликистозни яйчници или ако вече сте диагностицирани не изпадайте в паника, защото има надежда за вас. Лек все още не е намерен, но има много лесни начини, за да се контролира това състояние.

Какво всъщност представлява?

То е резултат от повишено ниво на андрогени или мъжки хормони при жените.

Факторите, които допринасят за това увеличение в нивата на хормоните може да са генетични. Заболяването има широк спектър от симптоми и сериозност, което означава, че често пъти е трудно за лекарите да го диагностицират ..

Въпреки това, според изследване, това състояние може да бъде свързано с нивата на инсулин, защото често се среща при жени, които имат високи нива на инсулин.

Това състояние представлява рисков фактор за някои заболявания, включително сърдечни заболявания, диабет, сънна апнея, хипертония и някои видове рак.

Какви са симптомите?

– Нередовна менструация

– Акне, мазна кожа и пърхот

– Трудност при зачеване

– Качване на тегло

– Обилното окосмяване по тялото

– Тревожност и / или депресия

Как може да се лекува?

– Направите някои промени в диетата

– Увеличете приема на магнезий

– Говорете с Вашия лекар

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...