Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, февруари 23, 2019

Оранжев код! 65 литра на квадратен метър очакват днес в Северна България

юли08/ 2018

Облачно над по-голямата част от страната, с проливни дъждове, гръмотевични бури с възможни градушки. Такава е прогнозата за времето през днешния ден на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Най-интензивни ще са валежите в Северна България и Родопите. В четири северни области е обявена втора степен на опасност (оранжев код): Враца, Плевен, Ловеч и Габрово.

Там се очакват значителни валежи, на места до 45-65 л/кв.м.

В други 19 от 28-те области НИМХ отправя предупреждение от първа степен (жълт код) за очаквани валежи до 30-35 л/кв.м.

Код за рисково време няма само в 5 области: Кюстендил, Перник, Видин, Бургас и Ямбол.

Днес ще се появи слаб до умерен северозападен вятър и с него ще прониква по-хладен въздух. Максималните температури в повечето места ще са между 22° и 27°, в крайните югозападни и югоизточни райони, където ще има повече слънчеви часове – до около 30°.

В планините времето ще е облачно и дъждовно. Ще се развиват гръмотевични бури. Ще е по-хладно с максимална температура на височина 1200 метра – около 17°, на 2000 метра – около 10°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, с повече слънчеви часове преди обяд. След обяд на отделни места, главно по северното крайбрежие, ще превали и прегърми. Максималните температури на въздуха ще са 25-28°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...