Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, септември 25, 2018

Това е сладкишът, който ме отказа от всякакви диети, хапнеш ли веднъж си в негов плен цял живот, даже е по- вкусен от сладолед

юли08/ 2018

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

Сладкиш с извара , без брашно! По-вкусен от сладолед!

Когато си отрежете едно парче сладкиш с извара и опитате, ще усетите как неусетно се топи в устата и ще ви се прииска да посегнете за още едно парче.

След като веднъж опитате този уникален сладкиш с извара, неминуемо ще започнете редовно да приготвяте този шедьовър на всички свои близки. А и рецептата за приготвянето на този чудесен сладкиш е изключително лесна за изпълнение и ние сме уверени, че той бързо ще се превърне в любим на всички у дома. Ето как да си го приготвите:

 

Необходими продукти:

.

Извара-дребнозърнеста – 500 гр.
. Масло или маргарин – 50 гр.
. Яйца – 5 бр.
. Грис – 1 супена лъжица с връх
. Стафиди – на вкус.
. Кората на един лимон – настъргана
. Захар – 100 гр.
. Сметана – 50гр.

 

Начин на приготвяне:

Отделете жълтъците от белтъците, добавете 50 грама захар и ги разбийте с миксер. Добавете размекнатото масло, стафидите, лимоновата кора, гриса и разбъркайте. След това прибавете изварата и отново разбъркайте.

Разбийте белтъците на твърд сняг, постепенно добавяйки останалата захар. Прибавете ги към сместа с изварата. В никакъв случай не разбивайте с миксера, а внимателно разбърквайте с дървена лъжица или шпатула. По този начин, пухкавата пяна, която образуват разбитите на сняг белтъци се запазва в максимално количество, повишава обема на изварената смес и спомага за достигане до висотите на вкусен кулинарен шедьовър.

Формата за печене намажете с масло и поръсете с грис, след което изсипете тестото.

Отгоре изрисувайте със заквасената сметана някаква фигура по ваше желание, изливайки сметаната направо от кутията, на която предварително сте направили отвор.

Сладкиш с извара, без брашно! По-вкусен от сладолед!

Печете на 160 градуса С, докато сладкишът се зачерви леко отгоре.

Когато вкусния сладкиш с извара е напълно готов, се оставя да се охлади добре на стайна температура, най-малко 2 часа преди да пристъпите към най-приятната част – вкусването от десерта.

Приятен апетит!

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...