Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, март 24, 2019

Хвърляте ли старите кърпи за баня? Дайте ги насам! Вижте само каква чудесия става – и е лесно, кръц-кръц и готово!

юли08/ 2018

Отдавна си мечтая за  хавлиено килимче в банята , но само като погледнах цените в магазина, ентусиазмът ми изчезна … Оказа се, обаче, че този стилен и удобен детайл може да направим съвсем сами – само от стари хавлиени кърпи !

Подберете няколко от тези, които са загубили първоначалната яркост на цветовете, избледнели от  прането. 

Килимче от хавлиени кърпи

За направата на това килимче ще ви трябват всичко на всичко куп вдъхновение и 3 кърпи за баня . Също така се въоръжете с остри ножици , игла и конец с подходящ цвят.

Моля, обърнете внимание: при рязане на лентите може да се образуват много  къси власинки , така че е по-добре да подложите нещо под кърпите – например мушама.

Трябва да се отбележи, че  килимчето от кърпи  изглежда страхотно в спалнята и в банята, а също и в детската стая. Тъй като е толкова удобно за малките детски крачета …

килимче от кърпи

… И не само за детските!

хавлиено килимче

Ако сте се вдъхновили, ще можете да се справите с дизайна само за една вечер, без да похарчите и стотинка. В същото време ще си освободите и място в гардероба.

Вижте как се прави килимчето в приложеното видео:

Video Playback Not Supported

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...