Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, февруари 20, 2019

Зелени орехи рецепта за дълголетие коригира здравето за много години напред

юли09/ 2018

Ядките са един от най-полезните продукти на нашата маса. Те изобилстват с витамини и микроелементи, предотвратяват появата и развитието на много заболявания и са много вкусни.
 

Орех

Юни е дошъл, лятото е в разгара си, така че е време да се запасите със зелени орехи.

От тях се приготвят медицински тинктури, прави се чай и се приготвя много вкусно сладко! Просто трябва да използвате момента: най-полезните ядки се събират от средата на май до средата на юни.

Младите орехи почистват кръвта и повишават имунитета, богати са на витамини и микроелементи. Максималното количество на аскорбинова киселина (около 2500 мг), се съдържа в плодовете докато орехът е толкова мек, че може да бъде пробита от иглата.

Съдържанието на витамин С в незрели орехи е 8 пъти повече от касиса и 50 пъти от цитрусовите плодове. Също така, освен витамин С в зелените орехи са открити и витамини Е, Е, група В, каротеноиди, както и летливи вещества.

Младите, зелени орехи са ценен източник на натурален йод, който е необходим за запълване на дефицита на това вещество в човешкото тяло. Използването на тинктури от зелени орехи помага да се предотврати появата на заболявания на щитовидната жлеза, както и появата на гуша.

 

За засилване на имунитета и нормализиране на кръвта трябва да се смесват в равни части и прекарат през месомелачка зелени плодове орехи и мед, да се поставят в сухи буркани, да се настояват в плътно затворен контейнер на тъмно място един месец като периодично се разклащат. Взимайте по една чаена лъжичка 3 пъти дневно, 30 минути преди хранене.

За да направите алкохолна тинктура от зелени ядки, вземете 30 плода и ги напълнете с литър 70% алкохол. Оставете да настоявате за 2 седмици на тъмно място, но при стайна температура.

След това не забравяйте да прецедите. Взимайте готовото лекарство 3 пъти на ден по 1 чаена лъжичка. Тинктура от зелени орехи помага при диабет, бъбречни заболявания, пикочен мехур, щитовидна жлеза.

Тя се използва и в нарушения на нервната система, с лоша циркулация, за профилактика и лечение на сърдечносъдови заболявания, за почистване на тяло от холестерол.

Италианците традиционно подкрепят здравето си със сладкия горчив ликьор от зелените орехи „Nocino“. Ядките за него се събират през нощта от 24 юни до 25 юни.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...