Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: четвъртък, март 21, 2019

Искам всеки да го чуе: Минус 4 килограма за 5 дни с диня (Ето как)

юли10/ 2018

Динената диета е чудесен начин да се прочисти организмът ви и да отслабнете сравнително бързо.

При пристъпването към тази сурова за някои диета всичко, с което трябва да се въоръжите е воля и …много диня. Дневно може да се приема около 2.5 килограма динени парченца плод, разпределени равномерно на пет хранения.

Препоръчително е да се яде по-малко количество диня, ако имате високо кръвно налягане, намаляване притока на кръв, нефрит, подагра, бъбречни или чернодробни заболявания, камъни в бъбреците, проблеми с панкреаса, диабетично болни сте или ако страдате от тежко затлъстяване.

Динята е изключителен силен диуретик – след като консумирате преобладаващо този освежаващ плод в продължение само на 5 дни, детоксикацията на клетките в тялото ви ще бъде осезаема и ще се почувствате пречистени, подмладени и заредени с много енергия.

Диуретичните и диетични свойства на динята са признати отдавна. Специалисти обръщат внимание да се ядат само добре узрели дини, тъй като те съдържат най-много витамини и минерали в комбинация с най-малко количество нитрати, чието превишаване не е полезно за организма.

Динята съдържа 6 % захар и около 92 % вода. Богата е на витамин С и витамин А. Съдържа също желязо и калций.

Продължителност на динената диета

Тази диета принадлежи към групата на екстремните моно-диети (при които е позволено да се яде само един продукт). Поради това свое естество, нейният прием не трябва да надвишава повече от 5-6 дни като продължителност.

През този фиксиран период на хранителен режим ще се стабилизира количеството на натрий в органите ви, вследствие на това, ще се отървете от излишните задържани течности и шлаки в организма си.

Максималното препоръчително количество при консумацията на диня дневно се съобразява спрямо теглото на човек. Около половин килограм диня се равнява на всеки десет килограма телесна маса.

Ако започнете да чувствате дискомфорт след първия ден на диетата, прекратете я незабавно и се консултирайте с вашия общопрактикуващ лекар, ако състоянието ви се е влошило.

Все пак, ако се чувстват добре на втория ден от диетата, смело продължете до края й.

При изпълнение в срок на диетата ще бъдете в състояние да загубите около 3-4 килограма за 5-те дни. Не забравяйте да пиете много течности. След това продължете с олекотената версия на тази вкусна диета за още 10 дни.

Десет дневен диетичен курс с диня-олекотена диета

Консумирайте това примерно меню, като го разнообразявате със сходни като калории продукти и ястия:

За закуска – 1 купичка овесена каша с 1 парче сирене.

След около два часа – хапнете 1 килограм диня.

За обяд – 200 гр. задушена риба или риба на пара, телешко или пилешко месо с 1 порция зеленчукова салата без сирене или ядки.

За вечеря – диня отново (половин килограм диня за всеки 15 килограма от телесното ви тегло).

След общо петнадесетте дни спазване на тази вкусна диета можете да загубите до 15 килограма! / gotvach.bg

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...