Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, юли 16, 2019

Какво се прави при рязко падане на кръвното

юли10/ 2018

Замъглено виждане, шум в ушите, слабост на крайниците, бледа кожа, умора, загуба на концентрация – това може да са сигнали, че едно имате по-ниско кръвно налягане. Падналото налягане и отпадналото състояние, причинено от него, са едно от най-честите заболявания през горещото лято.
Според д-р Виктория Савитская, в ситуация когато ви падне кръвното не е необходимо да се вземат задължително някакви лекарства, освен ако те не са предписани от лекар.

Това, което можете да направите, е да изпиете чаша силен черен сладък чай.

В идеалния случай – със сушени кайсии.Кафето също допринася за увеличаване на налягането, но може също така да предизвика спазъм на кръвоносните съдове (ако например разликата между горната и долната граница на кръвното налягане е много голяма). Заради това, по-добре е да не поемате рискове и изобщо да не пиете кафе.
Намаляването на налягането може да се дължи на много фактори. Често това се случва на фона на недостиг на хранителни вещества, особено след като апетитът изчезва в жегата. В този случай ще бъде полезно да се хапне нещо – например черен хляб с масло и сирене. Този вид сандвич съдържа мазнини, въглехидрати, както и витамини В – хранителни вещества, които бързо възстановяват енергийния тонус.
Също така при отпаднало състояние от ниско кръвно налягане, човек може да консумира сушени плодове. Те активират защитните сили и помагат на сърцето, заради високото съдържание на калий.
Ако случаите на понижаване на налягането се повтарят, трябва да отидете на лекар. Причината за това заболяване може да бъде както стрес, така и умора, и хормонални нарушения, диабет, сърдечна недостатъчност.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...