Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, февруари 20, 2019

Цял живот сте си слагали грешно парфюм. Ако искате да ухаете 24 часа на него, това са местата, на които трябва да го поставяте

юли10/ 2018

Независимо дали имате един парфюм, който обичате и хората ви разпознават по него, както е бил Шанел 5 за Мерилин Монро, или пък искате да експериментирате и често променяте ароматните нотки, всички ние имаме една и съща цел, парфюмът да мирише през през целия ден. 

Често погрешно нанася парфюм, поставяйки прекалено много на ставите и ключицата, с надеждата, че повечето парфюм означава и по-дълъг живот на аромата, но по време на горещите летни дни твърде много парфюм просто означава твърде много и дразни. 

Ако искате през целият ден да миришете на нежна цветна или освежителна, цитрусова нота, трябва да сложите парфюм на правилните места, т.е. частите от тялото, които най-много се изпотяват, защото те ще помогнат на парфюма да се разпространи и вие ще миришете хубаво дълго време.

 

 

Коса 

Вярвате или не, някои смятат, че космите на косата по-добре предават миризмата от вашата кожа. Въпреки това бъдете внимателни, когато нанасяте парфюмът не го правете директно на косата, а напръскайте  малко на четката и така равномерно и фино ще усещате миризмата на косата. 

 

Зад ушите

Както и на китките на ръцете, така и зад ушите може да се усети пулса, т.е.

вените са по-близо до кожата, с което се генерира повече топлина и миризмата се усеща силно. Нанасянето на парфюм на тези точки веднага ще ви даде по-добри резултати. В същото време, ако носите бижута това е отлична алтернатива вместо нанасянето парфюм на шията, защото парфюмът може да остави следи от огърлица. 

 

В долната част на гърба

Може ви звучи странно, но нанасянето на парфюм на долната част на гърба ще създаде мирисна вълна между кожата и дрехите. Вашите естествени движения във въздуха ще разливат миризмата едва доловимо за хората около вас, а също така няма бързо да изветрее миризмата.

 

От вътрешната страна на лактите

Това е още една от точките, където се чувства пулса, там също е добра алтернатива. За да увеличите максимално разпространението на миризмата хубаво хидратирайте кожата на ръцете преди да нанесете аромат. 

 

Зад колената

Дори и ако не сте внимавали в часовете по физика, обаче вероятно сте запаметили, че топлия вуздух се издига нагоре. Така, че има смисъл да нанесете парфюм на долната част на тялото, така че миризмата да се изпарява нагоре през деня. Зад коленете е най-добрият вариант, тъй като те са най-топлите места.

 

В пъпа

Този малък трик е откраднат от Лив Тайлър, която го наследява от баща си Стивън Тайлър. Тя нанася парфюм на пръстите си, а след това го размазва на ръцете и в пъпа си. Опитайте и вие. 

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...