Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, февруари 20, 2019

Научих го от приятелката си – тя го прави за втора поредна година! Когато разберете защо замразявам лимоните, ще направите същото!

юли12/ 2018

Факт е, че лимонът е изключително полезен за хората, без съмнение. Може би ще останете изненадани, но най-ценното в лимона е кората! В кората на този плод се съдържа 10 пъти повече витамин С, отколкото в меката част. Да не говорим за етеричното масло, което убива вредните бактерии, лекува възпаление и главоболие.

Лимоновата кора – изключително полезен продукт, който е безценен за дома.

 За правилното обелване на кората, лимонът трябва да се замрази.

лимонена кора

Използването на замразени лимони

За да се възползвате напълно от предимствата на лимоните, е необходимо да ги поставите за малко във фризера. След това ще можете лесно да настържете кората и пулпата на ренде. Получената маса добавете към храни и напитки. Замразеният лимон ще придаде на храната уникален цитрусов аромат и ще подобри вашето здраве!

лимонена кора

Как да използвате кората

Лимонова кора може да бъде и изсушена, а след това да се смеле в блендер до прах. Добавете лимоновия прах в чая, сладкиши и салати. Смесете праха със захар и ще си имате   лимонова захар, която има несравним вкус.

За подобряване на храносмилането, дъвчете лимонова кора. Тя помага и при болки в гърлото. Лимоновите кори като хранителна добавка помагат за повишаване на имунитета и предпазват от настинки. Лимоновата кора насърчава загубата на тегло заради съдържанието на пектин. Това вещество намалява абсорбцията на захар и намалява апетита.

Сега, след като вече знаете, споделете наученото и с приятелки!

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...