Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, юли 22, 2019

Здравето ви е застрашено, ако имате някои от следните признаци -Силно вагинално течение, сухо влагалище,неприятна миризма

юли15/ 2018

Здравето на вагината всъщност е много важно, така че всяка жена трябва да  внимава за следващите признаци:

Парене и сърбеж във влагалището и вулвата
Силно вагинално течение
Зачервена, възпалена и болезнена лигавица
Сухо влагалище
Поява на лезии
Абнормено кървене
Неприятна миризма
Кървене след полов акт

Все пак, имайте предвид, че влагалището трябва да има малки количества течност, за да го поддържа чисто, точно като слюнката в устата, помага за почистване на устната кухина. Но, ако искате да имате здраво влагалище, направете следващите неща:

Не я мийте нонстоп, защото, измиването всъщност нарушава нормалните нива на рН на влагалището, намалява нейната киселинност и пуска почва за бактерии.
Храните влияят на здравето на вагината много, така че е препоръчително да се избягва бързо хранене, кока кола, всичко, което има високи нива на въглехидрати, захари или съставки, които причиняват инфекции.
Ако искате да поддържате вагината си здрава, обърнете се към по-здравословна диета, придружена с много течности, и имайте предвид, че кисело мляко и сок от червена боровинка може да бъдат много полезни, когато става въпрос за лечение на вагинални проблеми

.
Друг голям фактор, за да си вагинално здраве е безопасен секс. Презервативите ви предпазват от полово-предавани болести.
Ако трябва да вземате антибиотици, след това също да отнеме много кисело мляко, кефир, или други ферментирали продукти.
Също така, пушенето е голям враг на вагината ви. Никотинът, катрана, дори и цигарения дим може да се отрази негативно върху бактериите, които могат да предизвикат по-нататъшни проблеми.
Веднага щом забележите някаква инфекция, трябва да се лекувате веднага!
Дрехите са много важни също. Някои материи могат да бъдат пълни с алергени и химикали, които могат да раздразнят чувствителната кожа в вашата дама части.
Посещения на гинеколог са нещо, което трябва да правите редовно.
Идеалното нещо за измиване на вагината е с помощта на натурален сапун, който нея изсушава, като сапун със зехтин.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...