Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, май 19, 2019

3 хормонални напитки, от които се нуждае всяка жена над 40

юли19/ 2018

Без хормони процесите в организма няма да се развива правилно и това не е преувеличение: нашето емоционално състояние, здравето на вътрешните органи, процесите на стареене зависи от тях.

Няма как да пренебрегнем значението на хормоните, тъй като с напредването на възрастта ендокринната система също остарява и това е, което трябва да се направи, за да се предотврати преждевременното излизане от строя.

Подобряване на хормоналния фон

Подобряване на хормоналния фон

Можете да използвате стотици техники, за да поддържате кожата гладка и копринена, ако не надвишавате 25 години. И вие можете да настроите работата на женските хормони (а не само женски) по такъв начин, че първите бръчки да се появят много късно, но след една определена възраст нещата започват да се случват доста по- сложно.

При жени на възраст над 35 години ще бъде много полезно да научите повече за три ефективни напитки, за да подобрите хормоналния си баланс. Те имат благоприятен ефект върху женското тяло, тонизират го и се справят с преждевременното стареене на репродуктивната система.

Мляко с куркума

Не без причина се нарича златно мляко – неговите свойства са много ценни. Приспособяването на хормоналния баланс се съпътства от превенция на вирусни заболявания, укрепване на имунитета, отслабване на неврозите и нормализиране на съня.

Освен това само една чаша от тази здравословна напитка дава усещане за ситост и спокойствие. Препоръчително е да я взимате вечер преди лягане. За да си я приготвите, използвайте 200 мл горещо мляко и половин лъжица куркума.

Мляко с куркума

Вода с лимон

За съчетанието на вода и лимонов сок, ние знаем изненадващо малко. Главно поради факта, че най-известната е способността й да забързва метаболизма . Това обаче не е случайно!

Отлагането на мазнини е процес, който не се случва без участието на хормони . Не само поради повишената киселинност, но и поради нормализирането на ендокринната система е възможно бързо да изгорите калории и няма нужда да съхранявате мазнини.

Използвайте половин лимон, изцедете сока му и го изсипете във вряла вода. Изчакайте 3 минути и можете да пиете! Най-добре е сутрин преди хранене, за да събудите храносмилателната система.

Вода с лимон

Чай от малинови листа

Малината е истински източник на сила за женското тяло. Ако пиете този чай няколко пъти на ден, ендокринната система много бързо ще се върне към нормалното си функциониране. Такъв чай ​​е много полезен за бъдещите жени, които работят, за да укрепят стените на матката, за да заченят дете.

Също така, чаят от малинови листа нормализира менструалния цикъл. За да го направите, изсипете една супена лъжица сушени листа в 200 ml вряла вода и оставете да се вари за 15 минути.

Чай от малинови листа

Тези здравословни напитки могат и дори трябва да се пият всеки ден, за да забележите първите резултати след няколко дни: подобрява се благосъстоянието, нормализира се менструалния цикъл, улеснява се хода на менопаузата. От репродуктивната система зависи здравето и красотата на всяка жена! Споделете тази важна информация с приятелите си.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...