Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, май 19, 2019

Това се използва от всички жени, но удвоява риска за рак на яйчниците!

юли24/ 2018

ВЪПРЕКИ, ЧЕ ВЛАГАЛИЩЕТО СЕ САМОПОЧИСТВА, 25% ОТ ЖЕНИТЕ ИЗПОЛЗВАТ ПРОМИВКА, ЗА ДА ГО ПОЧИСТИЯТ, КОЕТО УДВОЯВА РИСКА ОТ РАК НА ЯЙЧНИЦИТЕ ! СПОРЕД ПОСЛЕДНИТЕ ПРОУЧВАНИЯ, ПРОМИВАНЕТО НЕ Е НАИСТИНА СВЪРЗАНО С ВАГИНАЛНИ ИНФЕКЦИИ, НО НАЙ-НОВИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ ДОБАВЯТ ТУМОРИ НА ЯЙЧНИКА В СПИСЪКА НА РИСКОВЕТЕ.

И докато гинеколозите карат жените да не използват за вагината си иригатор, макар че виждат в него полза за здравето, като личната хигиена“, казва Жоел Браун, епидемиолог, и добавя, че е от съществено значение, да се спре с промивките.
Туморът на яйчниците е тих убиец, който не показва никакви симптоми, докато не е станало твърде късно.
Един скорошен анализ на проучване, публикувано в списание Epidemiology, в което се наблюдават повече от 41 000 жени в САЩ и Пуерто Рико, 2013 г.


Жените били на възраст 35-74, и имало страдащи от рак на гърдата. В началото на изследването, никои от пациентите не страдат от какъвто и да е тип рак.
До 2014 г., 154 пациенти са диагностицирани с тумор на яйчниците.

Жените, които използват промивки една година преди началото на проучването са удвоили своя риск от рак на яйчниците, а връзката е още по-силна при жените, които са имали семейна история на заболяването.
Кларис Вейнберг казва, че в предишно изследване е открила тази връзка. Тя също така казва, че няма причина да се използва промивка, и е много против това да се прави.
Вагината се почиства естествено и впръскването на нещо вътре нарушава естествения баланс и предизвиква бактериални инфекции, които могат да увредят вашето репродуктивното здраве. Въпреки това, жените на възраст 15-44 все още използват метода.
С цел да се избегнат здравословни проблеми, трябва да се почисти влагалището само с топла вода и сапун, и никога не използвайте парфюми, гелове или лосиони, които могат да направят повече вреда, отколкото полза.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...